De tien meest gebruikte buzzwords op LinkedIn

William Visterin
Door William Visterin Persoonlijk groeien
De tien meest gebruikte buzzwords op LinkedIn

Een professionele netwerksite als Linkedin is een ideaal platform om uzelf in de verf te zetten. Alleen doen we dat vaak met dezelfde termen. Een top tien.

Uiteraard bent u gemotiveerd, u bent gepassioneerd over uw werk, u bent creatief en gedreven. En u kan terugvallen op een ruime ervaring. Wel, dan hebben we nieuws voor u: u bent zoals iedereen anders.

Dat weten we op basis van de jaarlijkse lijst met buzzwords die LinkedIn elk jaar bekend maakt. Die haalt deze ranking uit LinkedIn-profielen van 2014 over de hele wereld. Motivatie en ervaring komen meer opzetten, terwijl ‘innovatief’ terrein moet prijsgeven.

1. Gemotiveerd
2. Passioneel
3. Creatief
4. Gedreven
5. Ruime ervaring
6. Verantwoordelijk
7. Strategisch
8. Track record
9. Organisatorisch
10. Expert

De populaire termen lijken nog meer op termen die in een doorsnee sollicitatiebrief opduiken. Dat is geen toeval, want LinkedIn is steeds meer een rekruteringssite met ongeveer 3 miljoen jobvermeldingen, tien keer zoveel als een jaar geleden. Rekrutering (Talent Solutions) is ook een van de meest rendabele afdelingen.

Het sociale netwerk telt vandaag ongeveer 350 miljoen leden, ongeveer 20 miljoen meer dan een jaar geleden. Op 19 maart in de voormiddag organiseert Smart Business een gratis seminar over HR in het digitale tijdperk. Meer info op: www.businessmeetsit.be