De toekomst volgens Elon Musk. Dit is hoe hij het ziet:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
De toekomst volgens Elon Musk. Dit is hoe hij het ziet:

Als het van Elon Musk afhangt, zullen we tegen 2018 rondrijden in wagens zonder bestuurder. Kort daarna zullen we zelfs van start zijn gegaan met de kolonisatie van Mars. De founder van Tesla, SpaceX en PayPal gaf tijdens een interview met Re/Code een kijkje in zijn gedachten. Dit is wat Musk voorspelt voor de nabije toekomst:

1. Tegen 2025 zijn we geland op Mars

Tegen 2025 zullen mensen voet aan wal hebben gezet op Mars. "Als alles volgens plan verloopt, zouden we met SpaceX tegen 2024 de eerste Marsmissie hebben gelanceerd, tegen 2025 zou ze op Mars zijn toegekomen," aldus Musk. Toen de interviewer vroeg welk politiek systeem Mars zou moeten krijgen, antwoordde Musk dat een directe democratie het beste systeem zou zijn en dus niet het gangbare respresentatieve model. "Op die manier is er minder kans op corruptie," zegt Musk. 

2. Games zijn straks niet langer te onderscheiden van de realiteit

Games zullen niet langer te onderscheiden zijn van realiteit. Musk heeft zich naar eigen zeggen al vaker afgevraagd of het leven niet een grote simulatie is. Door de technologische innovatie zullen games op een dag zo realistisch worden dat ze niet langer te onderscheiden zijn van de realiteit.

"Veertig jaar geleden hadden we pong," vertelde Musk. "Nu hebben we VR, 3D en fotorealistische games, die elk jaar beter worden en door miljoenen mensen tegelijk gespeeld worden online. Als games slechts een beetje beter worden, zijn ze niet te onderscheiden van het echte leven."

3. Zelfstandig rijdende auto's zullen doorbreken tegen 2018

Volledig zelfstandig rijdende auto's zullen er sneller zijn dan gedacht. Tegen 2018 zullen er al een pak op de weg rijden. Bedrijven zoals Google, Uber en Ford zijn al jaren bezig met de technologie. "Volgens mij zullen auto's volledig zelfstandig kunnen rijden binnen de twee jaar," zegt Musk.

4. Apple Car komt tegen 2020

"Tegen dat de wetgeving alles heeft goedgekeurd zal de officiële komst nog een jaar duren. Ze willen eerst pakken data analyseren alvorens ze volledig zelfstandig rijdende auto's goedkeuren." Ook rond de komst van de Apple Car had Musk een voorspelling. "Tegen 2020 zal de Apple Car in productie gaan," verwacht Musk. "Ik denk trouwens dat Apple te laat op de automarkt is gesprongen," klinkt het. 

5. We zijn cyborgs geworden

Cyborgs toekomstmuziek. "We zijn nu al cyborgs," zegt Musk. "Tegenwoordig zijn we constant actief op sociale media en doen we steeds vaker een beroep op computers om alledaagse taken uit te voeren. Dankzij smartphones beschikken we op elk moment over superkrachten die mensen jarenlang niet hadden. We hebben nu meer macht in onze handen dan de president van de VS 20 jaar geleden."

Hieronder kan je het volledige interview bekijken: