Deloitte en XPRIZE bundelen de krachten om kanker voorgoed de wereld uit te helpen

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Deloitte en XPRIZE bundelen de krachten om kanker voorgoed de wereld uit te helpen

Deloitte heeft een initiatief gelanceerd om kanker voorgoed te verbannen uit ons leven. Het consultancy-bureau heeft daarom een samenwerking met XPRIZE in het leven geroepen. Deze organisatie spoort wetenschappers en innovators aan om grote problemen in de wereld te verhelpen. Een greep uit hun initiatieven: ALS genezen, honger uit de wereld helpen en nu dus ook kanker genezen. 

De grootste doodoorzaak wereldwijd elimineren

Om dat te bereiken werkt Deloitte samen met het Amerikaanse National Cancer Institute en ook het kanker moonshot-initiatief van de Amerikaanse Vice President Joe Biden. Het doel is om de knapste koppen ter wereld te laten nadenken over een oplossing voor de grootste doodsoorzaak wereldwijd: kanker. 

Deloitte hoopt om de wedstrijd officieel te lanceren binnen enkele maanden. In de tussentijd probeert het zoveel mogelijk experten te verzamelen én overtuigen om mee te werken aan het project. Deloitte wil honderden experts aantrekken om een manier te ontwikkelen om de ziekte te bestrijden via hoogtechnologische manieren. 

Menselijk lijden zoveel mogelijk beperken

"Het is ons doel om snel een correcte én goedkope manier te ontwikkelen die kanker in een vroeg stadium kan ontdekken," zegt Beth Meagher van Deloitte, die aan het hoofd staat van het XPRIZE-project. "Hierdoor kunnen we menselijk lijden tot een minimum beperken". 

Deloitte gaat teams samenstellen van onderzoekers, datawetenschappers en biohackers. Daarnaast worden ook advocaten en wetgevingspecialisten aangetrokken, maar ook experts uit totaal andere sectoren. 

Het team dat erin slaagt om kanker te overwinnen, krijgt miljoenen euro's in cash. Deloitte reikt maar liefst 20 miljoen dollar (18 miljoen euro) uit aan het winnende team. Daarnaast zijn er ook kleinere prijzen te winnen van 500.000 dollar, als incentive. Dat verdient een team wanneer ze erin slagen om bepaalde mijlpalen in het onderzoek te halen. Deloitte schat dat een team er ten vroegste binnen drie jaar in zal slagen om de grote prijs weg te kapen - en dus kanker uit de wereld zal kunnen helpen. Fantastisch initiatief! Meer info: www.xprize.org