16-jarige Vlaming lanceert nieuw sociaal netwerk voor buren

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
16-jarige Vlaming lanceert nieuw sociaal netwerk voor buren

De 16-jarige Thibaud Deurwaerder uit Deurle stampte deze zomer eigenhandig een sociaal netwerk voor buren uit de grond. Met burenonline probeert hij buren dichter bij elkaar te brengen door ze de mogelijkheid te geven om makkelijk feestjes te organiseren, een goede klusser te vinden of te waarschuwen voor inbraken. 

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Gebouwd in amper twee maanden

Thibaud begon aan het begin van de zomervakantie aan de uitbouw van burenonline. Zijn vrienden waren op reis, maar hij hoorde in zijn buurt leeftijdsgenoten spelen, die hij echter nog niet kende. Aangezien hij zijn buren niet wou storen, maar wel contact wou leggen, besloot hij dat proces te vergemakkelijken. Het idee om burenonline.com te starten was geboren.

In amper twee maanden lanceerde Thibaud zijn sociale netwerk. Met succes, hij haalde meteen het nationale nieuws. 

Niet de eerste met dit idee

Met burenonline kan je communiceren met buren uit dezelfde stad of wijk. Het idee is zeker niet nieuw, maar het is wel opmerkelijk dat een 16-jarige op enkele maanden tijd zo'n platform uit de grond kan stampen.

In ons land startte het sociale netwerk Hoplr al een tijdje terug met een dergelijk platform. Ook internationaal zijn er tal van voorbeelden te vinden zoals Nextdoor, Nabo, Streetbank en Viaburen. Burenonline zag het levenslicht nadat Thibaud 700 euro van zijn spaargeld in het project stopte. Ook zijn ouders hielpen hem financieel om het project te finaliseren. 

Is burenonline.com een kopie van Nextdoor? 

UPDATE 26/7: intussen gaan er geruchten de ronde over het feit dat de technologie achter burenonline.com een flagrante kopie zou zijn van soortgelijk platform nextdoor.com. Zo heeft Nextdoor via Twitter laten weten in gesprek te zijn met Thibaud en zou het legale stappen overwegen tegen hem.

UPDATE 2 27/8: Thibaud nam intussen contact met ons op en verduidelijkte de gelijkenissen tussen Nextdoor en Burenonline: 

"Na telefonisch contact te hebben gehad met Nextdoor heb ik bepaalde aanpassingen gedaan om deze perceptie ongedaan te maken," zegt Thibaud. "Doordat de media met snelheid mijn demo website heeft opgepikt had ik de tijd niet om de mijn laatste gepersonaliseerde versie te activeren, wat ondertussen online staat. De gelijkenissen met Nextdoor.com zullen dus snel uitgewist zijn."

Meer info: www.burenonline.com