Deze 2 Belgische topvrouwen staan in Europese Top 50

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Deze 2 Belgische topvrouwen staan in Europese Top 50

Foto: washingtontechnology.org

Onlangs maakte Inspiring Fifty de 50 meest inspirerende vrouwen uit de Europese techwereld bekend. De top zet onder meer influencers, ondernemers, business leiders en academici in de kijker. Opvallend: er staan twee Belgische vrouwen in!

De 50 verkozen vrouwen komen uit verschillende landen: Frankrijk, Duitsland, Ierland, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk, en ... België natuurlijk.

Topvrouw 1: Sabine Everaet, CIO van The Coca-Cola Company

De eerste naam uit de top is Sabine Everaet, Europese CIO van The Coca-Cola Company. De vrouw heeft enkele straffe business-driven IT-strategieën op haar palmares. Bovendien heeft ze bewezen ervaring in het doorvoeren van veranderingen, op basis van creatieve en strategische business modellen.

Foto: Inspiring Fifty

In het verleden wist ze bijvoorbeeld al enkele innovatieve operating modellen op touw te zetten in verschillende geografische gebieden, waar ze met bepaalde programma's en initiatieven een gigantische business impact maakte. 

In 2009 werd ze bij The Coca-Cola Company benoemd tot Europe Group CIO, waarvoor ze in 2011 de prijs van 'CIO van het jaar' in de wacht sleepte.  

Als CIO ligt haar focus op het exploiteren van digital, mobile en big data platforms, om zo de connectie met consumenten, klanten en stakeholders naar ongekende hoogtes te tillen. 

Everaet is trouwens hoofd van de Coca-Cola European Women Leadership Council. Voorts is de Vlaamse betrokken bij verschillende netwerken om evoluerende rol van vrouwen in de IT-wereld te ondersteunen. 

Topvrouw 2: Sophie Vandebroek, CTO van Xerox

De tweede Belgische vrouw uit de top is Sophie Vandebroek, Xerox's Chief Technology Officer én President van de Xerox Innovation Group, waar ze al werkt sinds 2006.

Vandebroek ruilde haar thuisstad Leuven in voor New York, waar ze verantwoordelijk is voor het managen van de research centers in Europa, Azië, Canada, de VS én het afzonderlijke Palo Alto research center in Californië. 

De vrouw heeft zo'n 14 patenten op haar naam, en bijna evenveel awards. Ook kreeg Vandebroek een plaatsje in de International Hall of Fame van technologievrouwen. Leuk weetje: ook vorig jaar stond deze vrouw in deze top! 

De volledige lijst met topvrouwen uit de tech business? Die vind je op de site van Inspiring Fifty.