Deze 2 bugs laten je iPhone razendsnel leeglopen (en zo check je welke bug jij hebt)

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Deze 2 bugs laten je iPhone razendsnel leeglopen (en zo check je welke bug jij hebt)

Bron foto: Shutterstock

Heb jij een iPhone 6s? Misschien heb je dan wel pech. Bij sommige gebruikers loopt de batterij namelijk vliegensvlug leeg. Op het internet gonst het van de geruchten over het waarom en hoe, maar eigenlijk is alles terug te leiden naar twee bugs.

De ene bug is een hardware-probleem, de andere valt terug te voeren op de recente iOS 10-update. Beiden zijn sowieso een irritant probleem, maar gecombineerd is het gewoonweg de hel. Voor zowel iPhone-eigenaars als Apple zelf.

Slechtwerkende batterij

Bij de eerste bug is de batterij het probleem. De iPhone schakelt dan zichzelf uit, ook al is het batterijlevel nog hoog genoeg. Apple erkende de fout al en claimt dat enkel smartphones verkocht tussen september 2015 en oktober 2015 dit probleem hebben. Kocht jij je iPhone 6s toen? Dan kan je gratis een nieuwe batterij aanvragen.

iPhone §S

Bron foto: Shutterstock

Het is niet duidelijk hoeveel gebruikers hier last van hebben. Apple beweert dat het maar een klein aantal is, maar aan de klachten op het internet te zien, zou het wel eens veel, veel meer kunnen zijn.

Bug in iOS 10-update

Dan is er ook nog de bug in de recente iOS 10-update zit. Die zorgt ervoor dat je batterij enorm snel leegloopt, veel sneller dan normaal. Ook zou het ervoor zorgen dat je iPhone uitvalt als je batterijpercentage nog 30 procent of minder is. Deze bug is gelukkig gemakkelijker op te lossen. Hij zou kunnen verholpen worden bij de volgende software update. Maar nu valt er helaas weinig aan te veranderen.

Merk je problemen bij de iPhone 6s? Ga dan na of je in aanmerking komt voor een nieuwe batterij. Dat kan op deze webpagina van Apple. Zo niet, dan is het nog even afwachten tot de volgende iOS-update. Ondertussen is de beste oplossing een heel leger aan draagbare batterijen meezeulen.