Deze app zorgt dat je iPhone-videos er fantastisch uitzien

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen e-Lifestyle
Deze app zorgt dat je iPhone-videos er fantastisch uitzien

De beeldkwaliteit van de iPhone is goed genoeg om mooie video’s te schieten. Maar toch schort er wat aan de beleving. Zo zijn beelden vaak ‚scheef’ geschoten en wordt vaak gewisseld van perspectief, wat vaak slordig overkomt. Met de Horizon app kan je steeds in een horizontaal perspectief filmen, waardoor jouw video’s er veel professioneler uitzien!

Landscape mode

Ideaal gezien schiet je best video’s met jouw iPhone in landscape-mode. Toch beginnen mensen vaak verticaal video te schieten en schakelen ze pas later over naar landscape mode, waardoor je video er heel vreemd uit gaat zien en je je hoofd moet kantelen om de video te kunnen bekijken.

Horizon app

De makers van de Horizon app wilden hier komaf mee maken. Daarom schiet te app telkens in horizontaal perspectief of je je iPhone nu verticaal of horizontaal houdt. Hierdoor zien de video’s er telkens professioneel uit en krijg je het rare effect niet te zien.

Rechte beelden

„Een bijkomend probleem bij video die geschoten wordt met een smartphone is dat de video vaak scheef lijkt. Ook daar past Horizon een mouw aan. Net zoals het in Instagram mogelijk is om een foto recht te maken, gaat Horizon het beeld rechtzetten. Maar dan wel in real time,” zegt Evil Window Dog, het ontwikkelingsteam van de app, in een persbericht.

Hiervoor maakt Horizon gebruik van de gyroscoop van de iPhone. Zo schiet het altijd de beelden die parallel met de grond staan. Waardoor de beelden steeds recht zijn.

Geniaal toch?
Wil je hem zelf testen? Hier kan je het downloaden!