Je weet niet wat te kopen voor kerst? Deze Belgische app is jouw redder in nood

Bloovi Redactie
Door Bloovi RedactieStartups
Je weet niet wat te kopen voor kerst? Deze Belgische app is jouw redder in nood

Geen inspiratie voor de getrokken naam op het kerstfeest, een geschenk zoeken voor een neef die je maar twee keer per jaar ziet, hoe zal je dit keer je moeder verrassen, zucht. Ieder jaar weer hetzelfde liedje, maar misschien is licht aan het einde van de cadeautunnel. De nieuwe app 'Gifts by Sir' belooft de komende dagen dé shoppingassistent bij uitstek te worden voor elke Vlaming die op zoek is naar een ideaal kerstcadeau. Je bepaalt je budget, je beantwoordt een tiental doordachte ja- neevragen over de gelukkige et voila, de app doet je enkele cadeauvoorstellen. De app werkt samen met lokale handelaars en webwinkels, die je cadeau ingepakt aan huis leveren. Vaarwel cadeaustress, en tot nooit meer.  

Weg met de cadeaustress

Gifts by Sir werd opgericht door vier vrienden die elkaar hebben gevonden in hetzelfde probleem: stress bij het vinden van het ideale cadeau voor verschillende gelegenheden. Vincent Pirenne, Dries Vandermeulen, Manu Vollens en Stein Vermeulen, werkten de afgelopen maanden aan een applicatie waarmee iedereen eenvoudig een origineel cadeau kan vinden.

Stein Vermeulen, co-founder, schetst de oorsprong van hun app: “Het idee is ontstaan uit een gedeelde frustratie die we niet enkel bij onszelf terugvonden. Cadeaus geven moet iets leuks zijn maar wordt door velen als een tijdrovende en lastige opgave gezien. De huidige cadeauwebsites schoten voor ons tekort. We zijn blij dat we erin geslaagd zijn om met technologie hiervoor een oplossing te bieden.”

Screens gifts by sir

Via enkele vragen wordt een profiel van de cadeau-ontvanger opgebouwd en krijg je een aantal voorstellen binnen jouw budget. Je kan rechtstreeks in de app mobiel betalen én gemakkelijk bij je thuis laten leveren.

Technologisch hoogstandje

Sir werkt vandaag al samen met meer dan 15 verschillende partners en heeft hiermee een ruim en gevarieerd aanbod opgebouwd. Daar werd een slim algoritme aan toegevoegd, dat helpt te bepalen welk geschenk voor de gelukkige het meest van toepassing is. Door technologie wordt het matchen van gifts automatisch geoptimaliseerd telkens als iemand op zoek gaat naar een nieuw geschenk.

Vincent Pirenne

Vincent Pirenne, een van de co-founders

Vincent Pirenne, co-founder, legt het principe achter de app uit: “Hoe meer mensen onze applicatie gebruiken, hoe slimmer ons systeem wordt. Zonder hierbij de privacy te schenden natuurlijk, want de data worden losgekoppeld van de persoon. Bovendien kunnen onze partners zo inzicht krijgen in waarom een cadeau niet goed verkoopt. Een foute prijszetting kunnen we al heel snel detecteren.”

Gifts by Sir bijt de spits af in de kerstperiode, maar kan ook gebruikt worden voor verjaardagen, housewarmings, bedrijfsgeschenken… Het gamma aan cadeautjes groeit bovendien gestaag. Misschien hebben we binnenkort nooit meer cadeaufrustraties? De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.