Deze Belgische betaalspecialist maakt online shoppen een pak veiliger

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Deze Belgische betaalspecialist maakt online shoppen een pak veiliger

Bron foto: Shutterstock

Of je nu op een webshop, in een winkel of via de smartphone betaalt, voortaan wordt het voor hackers onmogelijk om je kaartgegevens te stelen. De Belgische betaalspecialist Keyware biedt nu een betaalplatform aan waarvan de software als geheel een veiligheidscertificaat krijgt. Daardoor wordt het voor banken en kaartuitgevers veel goedkoper om betalingen te beveiligen.

Wie de gegevens van z'n betaal- of kredietkaart op een website invoert, rekent erop dat alleen de handelaar toegang krijgt tot zijn of haar rekening. En dan liefst nog alleen voor die ene specifieke betaling. Bestaande platformen voor beveliging van betalingen zijn al best betrouwbaar, maar toch hebben ze één gemeenschappelijke zwakke plek. Terwijl ze een betaling regelen tussen de consument en de handelaar, moeten de gegevens ook geverifieerd worden in een databank met kaartgegevens. En laat dat net een geliefde prooi zijn voor hackers

Boeken toe voor hackers

Meer dan drie op de vier diefstallen van betaalgegevens gebeuren bij bedrijven die die kaartgegevens stockeren. Om zich daartegen te beveiligen, moeten alle technologieën die in aanraking komen met gevoelige gegevens, voldoen aan een nieuwe norm. Die kreeg de welluidende naam “PA DSS 3.1”. De software van Keyware krijgt nu als een van de eerste zo'n PA DSS 3.1-certificaat. Waarmee het bedrijf aantoont dat hun software meer dan veilig is. Die specifieke software bevindt zich in hun zogenaamde SET2U-platform. 

Vooral ‘tokenisatie’ wordt nu veel goedkoper en veiliger. Veel webshops bieden hun klanten de mogelijkheid aan om hun kaartgegevens online op te slaan, zodat ze die niet altijd opnieuw moeten invoeren. Dankzij de versleuteling via het SET2U-platform beweert Keyware dat die gegevens vanaf nu volledig veilig zijn. Zo zouden hackers geen kaartgegevens meer kunnen reconstrueren. 

Vanaf eind 2017 moeten alle banken en kaartuitgevers aan de nieuwe strenge norm voldoen. Goed nieuws, want dat betekent veiliger online shoppen!