Deze briljante travel app van Google moet je gewoon bij je hebben op reis:

Lara Deraes
Door Lara Deraes Innoveren
Deze briljante travel app van Google moet je gewoon bij je hebben op reis:

Ken jij Trips al? Dat is de nieuwste travel app van Google en die heeft heel wat leuke features in petto. Zo houdt de app bij waar je slaapt en wanneer je vlucht is, vertelt het je de leukste hotspots  en geeft het je zelfs gepersonaliseerde aanbevelingen. Het beste van dat alles? De app vreet geen data, want hij werkt ook gewoon offline.

Google werkt al meer dan twee jaar aan de app. De internetgigant wil graag zijn reissectie uitbreiden, zo bracht het eerder dit jaar al ‘Destinations’ uit. Met die app kan je je vakantie plannen en boeken. Nu voorziet Google dus ook entertainment voor tijdens de reis. Handig, aangezien data in het buitenland best wat kost en rennen naar dichtstbijzijnde koffiebar voor wat gratis wifi ook niet altijd een optie is. 

Op basis van je inbox

Trips werkt aan de hand van je Google-account. Je kan gemakkelijk switchen tussen je werk- en persoonlijke account, mocht je die hebben. Aangeraden is om het account te gebruiken waar je alle vlucht- en hotelinformatie binnenkrijgt. Wanneer je inlogt, haalt de app alle reisinformatie die het kan vinden op. Ook van vorige tripjes. Eerlijk? De app weet beter waar en wanneer ik op reis geweest ben dan ikzelf. Google haalt die informatie op uit onder andere je mailbox. Mocht je reizen gepland hebben, komen die ook in de app te staan. Zo kan je gemakkelijk alle informatie downloaden. Dat duurt een paar minuutjes. Let wel op, je kan gemakkelijk alle info per ongeluk verwijderen door terug op het groene bolletje te drukken. Dan is je app natuurlijk niks waard.

Google Trips screenshotGoogle Trips screenshot

Alles binnen handbereik

De app biedt je heel wat handige info aan. Zo kan je alle populaire plekjes van je bestemming bekijken en kan je die info bijvoorbeeld filteren op kindvriendelijke hotspots, binnen of buiten, en nog veel meer. Eens gekozen, kom je de openingsuren, locatie en meer informatie over je bezienswaardigheid te weten. Je kan ook de reviews van andere reizigers bekijken, zodat je weet of iets écht wel de moeite waard is. Daarnaast vertelt Trips je belangrijke lokale weetjes, zoals wat het noodnummer is, met welke munt er betaald wordt en wanneer de winkels doorgaans open zijn.

Google Trips screenshotGoogle Trips screenshot

Bepalen wat je gaat doen op je trip, kan ook perfect met de travel app. Je kan een van de voorgestelde routes nemen, zelf een uitstippelen of Google er eentje voor jou laten bepalen. Het voordeel van dat laatste is dat de app daarbij rekening houdt met wanneer je de uitstap wil doen, welk weer het dan is, hoeveel tijd je hebt om naar de locatie te reizen en nog heel wat andere factoren. Nooit meer uitgeregend een openluchtmonument bezoeken!

Google Trips screenshotGoogle Trips screenshot

Nog niet helemaal op punt

Hoewel de app veelbelovend is, hapert er soms toch nog wat. Zo kan je wel offline bezienswaardigheden opzoeken, maar niet hoe je er kan komen. Tenzij je dat gebied al op voorhand gedownload had via Google Maps, maar dat doet de app (nog) niet automatisch. Daarbij kreeg ik wel erg vreemde, 'persoonlijke' voorstellen van Google. Een voetbalstadion bezoek, bijvoorbeeld, terwijl ik allesbehalve geïnteresseerd ben in sport. Soms kan je ook onvoldoende filteren, zoals bij eet- en drinkgelegenheden. Ik moest heel wat suggesties doorscrollen voor ik eindelijk een vegetarisch restaurant tegenkwam. Oh Google, weet je nu nog altijd niet dat ik al  jaren geen vlees meer eet? Daarnaast zijn er natuurlijk wel wat privacy issues. Met Trips trackt Google nog meer je doen en laten, zelfs op vakantie. Voor zover ze dat al niet weten, want Google had zo mijn reisjes van de voorbije twee jaar opgesnord.

Google Trips screenshotGoogle Trips screenshot

Als je daar doorheen kijkt, lijkt Trips een veelbelovende app en een goed uitgangspunt om je vakantie mee te plannen. Vooral omdat je altijd alle informatie snel bij de hand hebt. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar het moment dat Google mij perfect weet in te schatten en mij de leukste aanraders van mijn volgende reis doorgeeft.