Deze gadget vertelt wanneer in je huis wordt ingebroken

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactiee-Lifestyle
Deze gadget vertelt wanneer in je huis wordt ingebroken

Dropcam, een bedrijf gespecialiseerd in domotica-apparaten, heeft een sensor op de markt gebracht die jou vertelt wanneer er ingebroken wordt in je huis. De sensor stuurt immers een notificatie naar je smartphone vanaf er een bepaalde deur of venster wordt geopend.

*Update: intussen heeft Google Dropcam overgenomen voor 555 miljoen dollar.*

Dropcam

Dropcam specialiseert zich in het ontwikkelen van apparaten die instaan voor de beveiliging van je huis. Dropcam bracht eerder al de Dropcam Pro webcam op de markt. Hiermee kan je ten alle tijde bekijken wat er aan het gebeuren is thuis. Via je smartphone dien je immers gewoon de app te openen en kan je live-beelden bekijken. 

Dropcam Tab

Nu heeft dropcam een uitbreiding op haar camera-systeem bedacht die notificaties stuurt wanneer er een deur, raam of object wordt geopend of verplaatst. De sensor kreeg de naam Dropcam Tab. Vanaf de sensor een beweging detecteert wordt er een notificatie gestuurd naar jouw smartphone.

Spijtig genoeg werken de sensoren enkel indien je al in het bezit bent van een Dropcam Pro Webcam en kan je deze dus niet los kopen. Een Dropcam Pro webcam kost zo’n 200 dollar, een Tab kost 29 dollar.

Meer info: dropcam.com

Als je angst hebt voor dieven kan een Dropcam Tab best handig zijn. Je kan natuurlijk ook altijd een hond kopen ;)