Deze grafiek bewijst waarom het belang van Artificiële Intelligentie gigantisch wordt:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Deze grafiek bewijst waarom het belang van Artificiële Intelligentie gigantisch wordt:

foto: shutterstock.com

Opvallend: meer dan 60 procent van de bedrijven die actief zijn in artificiële intelligentie (AI) kregen de laatste drie jaar pakken financiële steun door risicoinvesteerders van over de hele wereld. Alleen al dit jaar werden 4 grote AI bedrijven in allerijl overgekocht door grote technologiespelers. Het mag duidelijk zijn, AI is hot. 

Jacht op AI start-ups is geopend

Meer dan 20 bedrijven die gespecialiseerd zijn in AI werden in de laatste drie jaar opgekocht door giganten zoals Google, Amazon, Apple, IBM, Yahoo, Facebook, Intel, en ook Salesforce. Hieronder een overzicht van de AI-overnames die in de laatste drie jaar gebeurden: 

Google is de grote slokop

Google is het meest actief geweest met het aantal overnames op AI-vlak. Zo kocht de zoekgigant maar liefst 5 grote overnames. In 2013 kocht het de neural netwerk start-up DNNresearch. In 2014 kocht het de start-up DeepMind voor 600 miljoen dollar. De AI van DeepMind werd onlangs wereldnieuws toen het de wereldkampioen in het bordspel GO vernederde. 

Salesforce, dat pas recent begon in te zetten op AI, heeft ook al twee grote overnames achter de rug. Het kocht MetaMind en open-source machine learning server PredictionIO over sinds begin 2016. 

Met de overname van Sunnyvale en Orbeus begint ook Amazon zich te mengen in de debatten. Ook Apple kocht vrij recent twee AI-spelers op. 

bron: CB Insights