Deze revolutionaire 3D Laser Printer breekt alle records op Kickstarter

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie e-Lifestyle
Deze revolutionaire 3D Laser Printer breekt alle records op Kickstarter

De Amerikaanse start-up Glowforge heeft een nieuw record gevestigd op het crowdfunding platform Kickstarter. Het haalde in 30 dagen meer dan 25 miljoen euro op voor een nieuw type 3D Laser Printer. De 25 miljoen euro verpulverd het voorgaande record van de Pebble Time dat op 18 miljoen euro lag. 

Technologisch hoogstandje

De 3D laser printer van Glowforge ziet er op het eerste zicht vrij normaal uit. Toch bulkt het toestel van de technologie én heeft het enkele opmerkelijke eigenschappen. Zo beschikt de printer over twee camera's die de dikte van het te printen materiaal kunnen analyseren.

De opvallendste eigenschap is dat de printer geen laagjes van plastiek of andere materialen op elkaar aanbrengt, maar wordt materiaal met behulp van een laser in stukken gesneden. Waarna je achteraf enkel nog de onderdelen in elkaar moet zetten. 

Daarnaast kan de printer ook graveren en gebruiksvoorwerpen zoals een MacBook voorzien van versieringen. In onderstaande video kan je de mogelijkheden van de printer ontdekken:

Zelf ontwerpen, of kiezen uit bestaande recepten

Je kan ofwel zelf designs uittekenen, die de printer op zijn beurt kan inscannen, maar je kan er ook voor kiezen om bestaande 'recepten' te gebruiken die andere mensen hebben gemaakt. Een greep uit de mogelijkheden: 

"We hadden niet verwacht dat mensen zo enthousiast zouden reageren," zegt founder Dave Shapiro. Nu willen we iedereen die ons gesteund heeft zo snel mogelijk een product aanleveren dat hun stoutste verwachtingen zal overtreffen."

Printer gaat nu in productie

Glowforge wilde aanvankelijk 100.000 dollar ophalen via Kickstarter om te kunnen starten met de productie van het toestel. Met dit record hebben ze nu middelen genoeg om de printer op grote schaal te produceren. 

De printer zal in de toekomst voor 4000 dollar (3615 euro) worden verkocht (voor het basismodel), maar momenteel kan deze nog besteld worden voor 2395 dollar (2176 euro).

Weten hoe de 3D Laser Printer van Glowforge precies werkt? In onderstaande video wordt de printer aan een eerste test onderworpen: 

Meer info: glowforge.com