Jouw favoriete auteur afwezig op Boekenbeurs? Deze robot bezorgt je toch een authentieke handtekening:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Jouw favoriete auteur afwezig op Boekenbeurs? Deze robot bezorgt je toch een authentieke handtekening:

Binnen een week is het weer zover: De Boekenbeurs in Antwerpen. En daar heeft Bol.com wel een héél speciaal standje voorzien. Je kan er twee weken lang de hele dag door terecht voor een handtekening van acht beroemde schrijvers. Pittig detail: Geen enkele van die schrijvers is aanwezig. De handtekeningen worden namelijk gezet door een robot.

Bol.com ontwikkelde samen met Beyond.io een robotarm. Die kan het handschrift van de acht auteurs nabootsen. Naast een handtekening, kan je dus ook een persoonlijk tekstje laten neerschrijven in je boek. De acht schrijvers die de robotarm kan nadoen, zijn Nicci French, Sophie Kinsella, Paul van Ostaijen ,Paula Hawkins, Andy Griffiths, David Baldacci, David Lagercrantz en Robert Harris.

Vier elementen van belang

Om met de signeerarm tot dit resultaat te komen, werd er een  testfase van vier weken georganiseerd. Kevin Verelst, medeoprichter van Beyond.io verduidelijkt: “De grootste uitdaging was voornamelijk de schrijfwijzen zo waarheidsgetrouw mogelijk na te maken. Het was daarbij essentieel om vier belangrijke elementen helemaal op punt te stellen. Namelijk de keuze van de pen, de hoek waar onder wordt geschreven, de druk van de pen op het papier en de schrijfsnelheid.”

Wil je zelf zo’n ‘authentiek’ tekstje? Dat kan aan het standje van Bol.com. Jouw boek wordt onder de signeerbot gelegd en anderhalve minuut later heb je jouw getekende exemplaar terug in handen.