Crowdfundingproject lanceert revolutionaire sneaker met ingebouwd scherm

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie e-Lifestyle
Crowdfundingproject lanceert revolutionaire sneaker met ingebouwd scherm

De start-up ShiftWear heeft een sneaker ontworpen die uitgerust is met een epaper scherm. Het resultaat: een schoen die je via een app van uiterlijk kan laten veranderen. Volgens ShiftWear moet je daarom nooit nieuwe schoenen aantrekken als je van look wil veranderen. 

10x meer opgehaald dan voorzien

De start-up lanceerde het idee via het crowdfunding platform Indiegogo en haalde in een mum van tijd 200.000 dollar op. Ruim 10x meer dan het aanvankelijke doel. Indien de start-up 250.000 dollar ophaalt heeft ShiftWear genoeg om de schoen massaal te gaan produceren.

Met nog 14 dagen in het verschiet, zit de kans er dik in dat dit doel ook wordt gehaald. Momenteel heeft ShiftWear genoeg geld opgehaald om al de productie van de eerste prototypes te starten.

De schoen zal uitgerust worden met een flexibel e-ink scherm en zal draadloos te koppelen zijn met je smartphone. Via een app zou je het favoriete design kunnen kiezen die dan prompt op je schoen verschijnt. Zo zal dat eruit zien: 

Schoenen laden automatisch op tijdens wandelen

Het grootste nadeel van de schoenen is dat je dient op te laden. Toch heeft ShiftWear hier iets op gevonden. Zo zouden de schoenen zichzelf opladen tijdens het wandelen. Verder zouden de schoenen volledig waterdicht zijn, zodat je ze zelfs in de wasmachine kan stoppen. Volgens het bedrijf heeft dit echter geen invloed op het flexibele scherm.

Om alle beloofde features van de schoen ook te kunnen realiseren heeft ShiftWear nog een pak meer geld nodig. Pas wanneer een som van 2 miljoen dollar wordt opgehaald zal de walk-to-charge-technologie haalbaar worden. Als het bedrijf 3 miljoen dollar ophaalt zal ShiftWear zelfs waterbestendige speakers in de sneakers stoppen. 

www.shiftwear.com