Deze start-up helpt studenten aan een job door ze broodnodige skills aan te leren

Bloovi Redactie
Door Bloovi RedactieOndernemen
Deze start-up helpt studenten aan een job door ze broodnodige skills aan te leren

Het is de laatste jaren een steeds terugkerend pijnpunt. Duizenden afgestudeerde studenten staan te trappelen met hun kersverse diploma in hun handen, reikhalzend uitkijkend naar hun eerste job. Tot ze ontdekken dat die werkgevers helemaal niet op hun zitten te wachten. Te weinig ervaring, zo klinkt het keer op keer. Daar wil SkillsBridger verandering in brengen met een online leerplatform dat de skills gap tussen studenten en bedrijven structureel elimineert.

SkillsBridger is een leeromgeving waar studenten - nog tijdens hun studies - gratis aan hun vaardigheden werken. Ze kunnen er lezingen, workshops, summer schools, stages, business games, masterclasses, consulting projecten, learning tracks en online lessen vinden en volgen. SkillsBridger verzamelt al die kwalitatieve leermomenten op één centraal platform. Leermomenten waar je als student waardevolle vaardigheden aanleert, maar die vaak niet in het curriculum van universiteiten of hogescholen voorkomen.

Axel Forrez SkillsBridger

De founders bij hun eigen afstudeerceremonie. Uit hun studententijd haalden ze het idee voor SkillsBridger. 

Eigen ervaringen

Axel Forrez, oprichter SkillsBridger, haalde het idee uit zijn eigen ervaringen: “Als student merkte ik dat er enorm veel initiatieven bestaan waar je extra-curriculair aan je vaardigheden kan werken. Maar het probleem is dat al deze initiatieven op een enorm ongestructureerde manier worden aangeboden. Met SkillsBridger brengen we structuur en transparantie binnen dit verspreide aanbod. Het resultaat is een systeem waar studenten gericht hun vaardigheden kunnen aanscherpen en zelf bepalen op welke manier ze dit doen.”

Zo ga je aan de slag

Als student kies je jouw studies of professionele ambitie, bijvoorbeeld marketing. Daarna krijg je een overzicht van vaardigheden waar je aan moet werken om je medestudenten bij het afstuderen een stapje voor te zijn. Daarbij krijg je ook een lijst van evenementen waar je die skills kan aanscherpen. Ga je naar een van die events, dan krijg je daarna een online certificaat daarvan.

SkillsBridger

Niet enkel studenten, maar ook organisaties die zo’n evenementen organiseren, kunnen lid worden. Via SkillsBridger kunnen ze hun events dan in de kijker zetten. Capitant, een studentenvereniging die studenten introduceert en begeleidt naar de financiële markten, maakt al deel uit van SkillsBridger. “Met de samenwerking tussen Capitant en SkillsBridger willen we de skills gap verkleinen voor studenten die carrière willen maken in de financiële wereld. SkillsBridger helpt ons bij de promotie van onze evenementen,” vertelt de vereniging daar zelf over.

Nog student? Vanaf nu kan je je via SkillsBridger inschrijven voor evenementen in Leuven, Gent, Antwerpen en Brussel.