Deze start-up print de grootste 3D-maquette van België

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Deze start-up print de grootste 3D-maquette van België

Het is gebeurd: De grootste 3D-maquette van België is een feit. De replica meet maar liefst drie meter op twee meter veertig. Op de maquette valt de Corda Campus te bewonderen. Die mini-Corda Campus werd gecreërd door 3D-printing start-up Cr3do, die niet toevallig ook op de site huist. 

Een baken van technologie en innovatie in Hasselt, zo staat de Corda Campus bekend. Vanaf oktober gaan er dan ook rondleidingen door op de site. Om de bezoekers wegwijs te maken, koos het bestuur voor een maquette. Voor de creatie daarvan, besloten ze eerst talent binnen de site zelf te zoeken. Hun oog viel op de 3D-printing start-up Cr3do. De combinatie van innovatieve technologie en ondersteunen van de bedrijven op hun campus gaf de doorslag.

Corda Campus 3D-maquette

De 3D-maquette, momenteel de grootste in z'n soort. 

De maquette bestaat uit witte ABS-kunststof, een veel gebruikt plastic in 3D-printing. De sterkte van het ontwerp zit in z’n dynamiek. “De maquette is modulair opgebouwd en opgedeeld in een aantal eilanden. Van zodra er aanpassingen nodig zijn of elementen aan de maquette moeten worden toegevoegd, volstaat het om het betreffende eiland uit de maquette te lichten, aan te passen en nadien terug te plaatsen” vertelt Jens Raskin, CEO van Cr3do, daarover. Zo blijft de maquette up-to-date. Dat is nodig, want de Corda Campus heeft nog tal van plannen voor de toekomst. Corda Campus

Het iconische gebouw van de Corda Campus in het echt. Bron foto: ELD

De wedloop naar de grootste 3D-maquette lijkt bij deze dus geopend!