Deze Tool zet jouw Facebook Page in enkele seconden om naar een volledige Website

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Deze Tool zet jouw Facebook Page in enkele seconden om naar een volledige Website

Tijdens een TechCrunch Hackaton in New York hebben drie software ontwikkelaars een handig stukje software ontwikkeld om in no-time een website uit de grond te stampen. De tool kreeg de naam Pager en maakt in amper enkele clicks een website, gebaseerd op jouw Facebook-pagina. De bedoeling is om kleine KMO's uit de nood te helpen. 

Erg handig voor kleine bedrijven

Pager zet een Facebook-pagina in een mum van tijd om in een volledig werkende website. Erg handig voor kleinere bedrijven die op een snelle manier een website willen bouwen én onderhouden. Zo verschijnen de updates die je op jouw Facebook-pagina plaatst ook netjes op de website. Amper tijd om bezig te zijn met website

De ontwikkelaars, die als freelance webdesigners de kost verdienen, kwamen met het idee op de proppen toen ze merkten dat eigenaars van kleine ondernemingen amper tijd hebben om zich bezig te houden met het onderhoud van een website. Een Facebook-pagina hadden ze echter wel. 

“Het voornaamste idee van deze hack is om kleine bedrijven de kans te geven om via Facebook hun website te managen,” vertelde ontwikkelaar Darrel-Day Guerrero aan TechCrunch. “Via Facebook zijn ze gewoon om foto's te uploaden of een status-update te doen. Daarom leek het ons logisch om de connectie tussen een website en Facebook te leggen."

Tijdens de hackaton maakten ze in amper 24 uur werk van de tool. Een website bouwen doe je door je simpelweg in te loggen in je Facebook-account vanuit Pager. Daarna kies je welke elementen (Nieuws, About, Events & Foto's) je op je website wil. That's it. 

Voorlopig is de tool beschikbaar via GitHub. Verwacht wordt dat er binnenkort een algemene release komt voor het grote publiek. 

Meer info: github.com/pager