Deze uitvinding maakt elke fiets in een mum van tijd elektrisch

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Deze uitvinding maakt elke fiets in een mum van tijd elektrisch

Elektrische fietsen bestaan al lang, maar zijn nog lang niet dé koning van het fietspad. Dit Kickstarterproject kan daar misschien verandering in brengen. Door simpelweg je wiel te verwisselen met een exemplaar van GeoOrbital maak je minder dan 60 seconden élke fiets elektrisch. Het wiel werd bedacht door ex-werknemers van SpaceX en Ford en werd pas gelanceerd via Kickstarter. 

Dit is hoe het precies werkt:

De GeoOrbital vervangt het voorwiel in fietsen met een 26-, 28- of 29 inch wiel. Het wiel is niet gevuld met lucht, waardoor lekken onbestaande zijn. Daarnaast boost het wiel de snelheid van je fiets naar 32 km/u. Dit is hoe het precies werkt: 

Gadgets opladen terwijl je fietst

De GeoOrbital beschikt ook over USB-poorten zodat je apparaten worden opgeladen wanneer je trapt, remt of van een helling rijdt. Er is een groot nadeel: het wiel weegt wel ongeveer 7 kilogram. Aangezien je elektrisch rijdt zou je daar echter weinig van moeten merken. 

De early-bird modellen zijn intussen al uitverkocht, maar je kan nog altijd een GeoOrbital bestellen via Kickstarter. Voor het wiel moet je wel 560 euro ophoesten. Vanaf november kan je de wielen in het straatbeeld zien opduiken.