Deze vindingrijke Belgische uitvinding voorkomt webcam-spionage

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Deze vindingrijke Belgische uitvinding voorkomt webcam-spionage

Soms kan een oplossing voor een probleem simpel en elegant zijn. Dat is wat de makers van Camhatch moeten gedacht hebben toen ze een oplossing kwamen voor dé trend in de hackers-wereld: het hacken van ingebouwde webcams in je laptop of smartphone.

Spionage via je webcam

Tegenwoordig bestaan er hacks waardoor vreemden je zomaar kunnen bespioneren via je ingebouwde webcam. Om paranoia van te worden.

Velen plakken daarom hun camera af met een stukje tape. Een weinig elegante oplossing. Camhatch, een Belgische product komt met een meer klassevolle oplossing.

Camhatch

De Camhatch is een soort luikje dat je voor je ingebouwde webcam kan kleven en kan openschuiven indien je van plan bent om jouw webcam te gebruiken. Simpel maar effectief.

“Er is wereldwijd is er geen enkel alternatief beschikbaar die tegelijk zo functioneel en designvol is” aldus de mensen van Camhatch. “Net omdat er geen degelijk aanbod is, lanceren we dit nieuwe product. Eerst in België en daarna ook snel internationaal!”.

Een Camhatch is slechts 13 mm lang, 9 mm hoog en 0,7 mm dik. Je ziet het dus nauwelijks maar naar verluidt is het erg makkelijk om de Camhatch te bedienen. Je dient het maar met één vinger aan te raken om de hatch open of dicht te schuiven. Het gaat erg makkelijk.

Prijs & Kleuren

Camhatch komt er in verschillende kleuren. Zo is er een Black, Silver en Printed editie. Dat laatste komt beschikbaar in verschillende kleuren en motieven. De prijs zou tussen de €5 en de €10 schommelen maar staat nog niet vast. De lancering is voorzien in het najaar van 2014.

Daarnaast zullen ook custom designs mogelijk zijn. Zo kunnen bedrijven Camhatches bestellen in hun eigen in de huisstijl en logo. Dit kan gebruikt worden als marketing middel maar evengoed om de camera privacy van eigen werknemers te waarborgen.

Interesse? Camhatch deelt een hele hoop gratis exemplaren uit. Er is een mini-website waarop je je kan inschrijven en een eigen unieke URL kan bekomen. Je kan de URL delen en in ruil kan je punten verzamelen en gratis camhatches winnen. Inschrijven kan op www.camhatch.com.