Dit zijn de populairste Youtubefilmpjes van 2016 in Vlaanderen

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Dit zijn de populairste Youtubefilmpjes van 2016 in Vlaanderen

December, dat betekent steevast overzichten van het afgelopen jaar. Ook bij YouTube. Wat blijkt? Wij Vlamingen zijn dol op satire, talentenjachten en voetbal. 

YouTube, vierde grootste TV-zender in Vlaanderen

YouTube is enorm populair. Dagelijks bezoeken meer dan 2,8 miljoen mensen in België het platform, wat van YouTube de vierde grootste ‘TV-zender’ in Vlaanderen maakt. In Wallonië prijkt YouTube zelfs op de derde plek.  Wereldwijd heeft YouTube meer dan een miljard gebruikers, bijna een derde van alle mensen die het internet gebruiken. Dagelijks zijn ze goed voor honderden miljoenen gekeken video-uren

5. Beau Dermott is Amanda Holden's golden girl

Op de vijfde plaats vinden we Beau Dermott, het meisje met de engelenstem die heel wat potten brak in Britain's Got Talent - we zeiden al dat Vlamingen dol zijn op talentenjachten. Toegegeven, wat het jonge meisje daar neerzet, is best een prestatie om trots op te zijn. 

 

4. Wij Zijn K3: Dansrepetitie (TDSO)

Nog zo'n populaire talentenjacht: K3 zoekt K3. Hoewel dat al van 2015 geleden is, vond de satire pas later z'n weg naar het kleine scherm. Ook het VTM-programma 'Tegen De Sterren Op' kon niet achterblijven. Deze sketch bleek een schot in de roos. 

 

3. Kevin De Bruyne vs. Panna Champion @ Orange event

Kevin De Bruyne vertederde vele harten door met z'n zoontje Mason op het veld te verschijnen. Maar ook online bleek de Rode Duivel populair. Dit filmpje waarin hij het opneemt tegen de wereldkampioen van pannavoetbal, werd meer dan één miljoen keer bekeken. 

 

2. Boogie Storm make Simon’s dream come true!

Jup, wééral een talentenjachtfilmpje. Maar hé, stormtroopers die op de tonen van Beyoncé's Single Lady ronddartelen: dat is best wel de moeite waard. 

 

1. Adele Carpool Karaoke

De Carpool Karaoke van James Cordon was een enorm hit dit jaar. Van Tim Cook tot Michelle Obama, wie mocht Cordon niet in z'n auto verwelkomen? Maar de Carpool Karaoke met Adele brak wel alle records. Geen wonder dat ook in Vlaanderen het best bekeken YouTubefilmpje van 2016 is. 

 
Welk YouTubefilmpje van 2016 is jou bijgebleven? Laat het ons weten in de comments!