Dit bedrijf deed alsof het Elon Musk was om geheime info over de Model 3 te verkrijgen

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Dit bedrijf deed alsof het Elon Musk was om geheime info over de Model 3 te verkrijgen

Bron foto: Business Insider

Tesla sleept de CFO van Quest Integrity Group voor de rechter. Dat bedrijf houdt zich bezig met dienstverlening naar olie- en gasbedrijven toe. Ze mogen onder andere BP, Chevron en ExxonMobil tot klant rekenen. Maar nu heeft Tesla hen dus gedagvaard, omdat ze zich voordeden als Elon Musk. Dat deden ze in de hoop geheime informatie te ontfutselen. Maar die actie krijgt nu dus een staartje.

Specifieke vragen over pre-orders van Model 3

Todd Katz, de CFO in kwestie, zou de schuldige zijn volgens Tesla. Hij zou mailtjes rondgestuurd onder naam van Elon Musk. Op 3 augustus kreeg Jason Wheeler, de CFO van Tesla, een mailtje van ‘elontesla@yahoo.com’. Een e-mailadres dat verdacht veel leek op een die Musk zelf vroeger had. In de mail vroeg ‘Elon Musk’ om vertrouwelijke informatie over het laatste kwartaal en het aantal pre-orders van de Model 3. Dit stond er in de mail:

"why you so cautious w Q3/4 gm guidance on call? also what are your thoughts on disclosing M3 res#? Pros/cons from ir pov? what is your best guess as to where we actually come in on q3/4 deliverables. honest guess? no bs. thx 4 hard work prepping 4 today

em"

Jason Wheeler CFO Tesla

Jason Wheeler, de opmerkzame CFO van Tesla. Bron foto: Tesla

Wheeler gaf gelukkig geen informatie vrij, maar startte wel een onderzoek naar de oorsprong van het bericht. Dat wijst nu de richting van Katz uit, al zouden er zeker nog 10 anderen bij het hele zaakje betrokken zijn. Hoewel het niet zeker is dat Katz zelf het mailtje stuurde, staat het wel vast dat hij het e-mailadres creëerde.

Schrik voor nog meer pogingen

Tesla verhaalt nu de kosten van het onderzoek op de firma en klaagt hen ook aan voor hun illegale poging om niet-publieke informatie van het bedrijf te verkrijgen. Hoewel deze zaak nu is uitgeklaard, zijn ze bij Tesla nog niet helemaal opgelucht. Ze maken zich zorgen dat er nog andere pogingen tot het verkrijgen van gevoelige info zouden geweest zijn. Pogingen die ze niet onderschept hebben. Alleszins ziet het er nu niet rooskleurig uit voor Todd Katz en Quest Integrity Group.

Misschien weten we binnenkort wel alle geheimen van Tesla! 

Bron: Forbes