Elon Musk: "Binnen honderd jaar zullen meer dan 1 miljoen mensen geland zijn op Mars"

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Elon Musk: "Binnen honderd jaar zullen meer dan 1 miljoen mensen geland zijn op Mars"

SpaceX's Mars Transporter wordt het grootste ruimteschip dat tot nu toe gebouwd werd. Het schip zal aanvankelijk 100 mensen naar Mars brengen. Daarna zou dat aantal stijgen naar meer dan 200 passagiers. Volgens SpaceX-topman Elon Musk kunnen de eerste bemande ruimtevluchten gelanceerd worden vanaf 2022 - drie jaar eerder dan eerst gepland. SpaceX gaf de nieuwe raket de codenaam BFR, oftewel: Big Fucking Rocket. En terecht:

"Tegen 2025 bemande vluchten naar Mars"

Foto: Elon Musk tijdens de aankondiging op International Astronautical Congress in Guadalajara, Mexico. 

Volgens SpaceX-topman Elon Musk is het een kwestie van tijd dat er op aarde een catastrofe plaatstvindt. Daarom moeten we onderzoeken hoe de mensheid kan overleven op andere planeten dan de aarde. 

Het plan dat SpaceX-topman Elon Musk gisteren voorstelde op het International Astronautical Congress in de Mexicaanse stad Guadalajara lijkt erg ambitieus, maar niet onhaalbaar. 

"In veertig tot honderd jaar zullen ongeveer 1 miljoen mensen voet aan grond hebben gezet op Mars" - Elon Musk. 

Big Fucking Rocket van 122 meter hoog

De nieuwe raket van SpaceX - die toepasselijk de codenaam Big Fucking Rocket kreeg - komt tegen 2022 in actie. De raket wordt een pak groter dan de huidige Falcon 9 raket van SpaceX. De raket wordt 122 meter hoog, 52 meter hoger dan de Falcon 9. Meer dan 40 gloednieuwe Raptor-motoren zouden de nieuwe raket zo'n 17x krachtiger maken dan de Falcon 9. 

De ruimtecapsule (die bovenop de raket wordt gemonteerd), staat dan weer bekend met de codenaam BFS (je raadt het al: big fucking spaceship). Het toestel is uitgerust met zonnepanelen die 200kW aan vermogen produceren. 

De BFS (zie beeld hierboven) zou tegen een snelheid van 99.779 kilometer per uur koers zetten naar de rode planeet. Eens het Mars bereikt, beschikt het toestel over een supersonisch propulsiesysteem waarmee het ruimteschip veilig kan landen op de oppervlakte van Mars. 

Volgens de inschattingen van NASA zouden ze pas in 2034 bemande vluchten naar Mars kunnen sturen. Elon Musk zou het aanzienlijk sneller klaren. Of SpaceX en Musk zullen slagen in hun opzet is dus koffiedik kijken. Spannende tijden! 😄  Hieronder kan je de volledige keynote van Elon Musk op het International Astronautical Congress herbekijken: