Dit is dé man achter de zelfrijdende auto van Google

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Dit is dé man achter de zelfrijdende auto van Google

Sebastian Thrun werkte mee aan de bouw van de chauffeurloze auto van Google, gedreven door een persoonlijke missie om levens te redden en verkeersongevallen te verminderen. Op jonge leeftijd raakte Thrun betrokken bij een auto ongeluk waarbij hij zijn beste vriend verloor. Zijn missie: 1,2 miljoen levens redden via een veiligere manier van reizen: de zelfrijdende auto.

"Elk jaar sterven 1,2 miljoen mensen in het verkeer," vertelde Google-founder Sergey Brin onlangs. "Dat zijn 5 Boeing 737's die elke week crashen." "Dat is precies wat zelfrijdende auto's willen voorkomen," zegt Sebastian Thrun in zijn TED-talk. 

Thrun voegt eraan toe dat zelfrijdende wagens kunnen zorgen voor:

  • Meer capaciteit van snelwegen met een factor twee of drie zouden kunnen verhogen als we niet afhankelijk waren van menselijke precisie om in het baanvak te blijven.
  • Verkeersellende vermijden door een beetje dichter bij elkaar te rijden, op een beetje smallere baanvakken.
  • Gemiddeld verliezen mensen 52 minuten per dag in het verkeer. Deze tijd kan terug gewonnen worden via deze uitvinding. Alleen in de Verenigde Staten zou dat al een stijging zijn van vier miljard uren. Ofwel: 11 miljard liter verspilde benzine.

bron: TED