De televisie van de toekomst moet volgens Apple voldoen aan deze 3 criteria:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
De televisie van de toekomst moet volgens Apple voldoen aan deze 3 criteria:

Apple toonde gisteren naar eigen zeggen "de fundering voor de toekomst van televisie." De nieuwe Apple TV is nog steeds een set-top box, maar werd softwarematig volgestouwd met nieuwe features. Dit is hoe Apple de toekomst van televisie ziet: 

"Vandaag is de dag dat we de TV naar de moderne tijd brengen," vertelde Tim Cook gisteren tijdens Apple's keynote speech. 

1. Apps zijn de toekomst van televisie

Apple ziet apps als dé toekomst van tv-kijken. Dat is niet nieuw. Mensen brengen meer en meer tijd door om naar content te kijken via apps zoals Netflix, Hulu of iTunes. Apps worden dus al volop gebruikt. Dat er daarom nood is aan een platform dat ook apps omarmt op de televisie, lijkt Apple begrepen te hebben.

Apple heeft daarom het besturingssysteem tvOS in het leven geroepen. Een platform waar developers hun apps kunnen lanceren en die de gebruiker ook kan aanpassen naar zijn specifieke noden door zijn favoriete apps te downloaden. 

2. Content zoeken wordt makkelijker

Laten we eerlijk zijn. De juiste content zoeken in apps zoals Netflix, Hulu of iTunes zijn momenteel allesbehalve gebruiksvriendelijk. Vaak zit je minutenlang naar covers van films te staren en vind je zelden écht wat je zoekt. 

Apple wil daar iets aan doen. Met de introductie van Siri op de Apple TV kan je aan Siri vertellen naar welke soort content je op zoek bent. Opmerkelijk: Siri beperkt zich niet tot het aanbod van één contentplatform, maar zoekt zowel in de bibliotheek van HBO, ShowTime, iTunes én Netflix. Later zullen er nog meer contentplatformen toegevoegd worden. 

Op deze manier kan je pakken content ontdekken over verschillende platformen heen en loop je minder snel aan tegen frustratie. Enkele voorbeelden van wat je binnenkort kan vragen aan Siri: 

  • Toon de Modern Family aflevering met Edward Norton
  • Spoel 7 minuten vooruit 
  • Ik verstond niet wat die actrice zei (Siri spoelt nu 15 seconden terug en zet ook standaard ondertiteling aan).
  • Ik heb zin een actiefilm. Toon me Bond Films. Toon me enkel de films met Sean Connery. 
  • Welke nieuwe films zijn uit voor kinderen? 
  • Welke acteurs spelen in deze film: (Siri geeft antwoord zonder je te onderbreken).

  • Hoe scoorden de San Francisco Giants gisteren? (Siri geeft je een kleine notificatie terwijl je kijkt):

  • Wat voor weer is het vandaag in ....? (Siri toont een kleine notificatie zonder je te onderbreken). 

3. TV kijken wordt interactief 

De applicaties op de nieuwe Apple TV worden binnenkort niet langer alleen door Apple ontwikkeld. Zo kunnen externe developers binnenkort hun apps naar het platform brengen. Hierdoor kan tv kijken een pak interactiever worden. 

Om dit te bewijzen trommelde Apple de makers van de Amerikaanse Baseball-app MLB op. Zij konden al aan de slag met de nieuwe Apple TV app en toonden hoe Baseball fans zich binnenkort kunnen vergapen aan statistieken, notificaties en verschillende wedstrijden tegelijk kunnen bekijken in split-screen modus.

"We kunnen niet wachten om te zien wat andere ontwikkelaars met deze mogelijkheden zullen doen," vertelde Apple-topman Eddy Cue.

De nieuwe Apple TV wordt laat oktober gelanceerd voor 149 dollar (130 euro) voor het 32 gigabyte model en 199 dollar (177 euro) voor het 64 gigabyte model in zo'n 80 landen. Tegen het einde van het jaar moet het toestel in de rekken liggen in meer dan 100 landen. Net op tijd voor de eindejaarsperiode :)