Hoe Steve Jobs 15 jaar geleden de allereerste Apple Store voorstelde:

Bloovi Redactie
Door Bloovi RedactieInnoveren
Hoe Steve Jobs 15 jaar geleden de allereerste Apple Store voorstelde:

Apple vierde deze week de 15e verjaardag van haar eerste 2 retail stores. Die openden voor het eerst de deuren op 19 mei 2001 in de Amerikaanse staten Virginia en Californië. De beslissing om Apple-winkels te openen kwam van Apple's co-founder Steve Jobs die inzag dat klanten dringend nood hadden aan een betere productervaring. 

Critici vertelden dat Apple Stores zouden mislukken. Steve Jobs dacht er anders over: 

Dat Apple-winkels een succes zouden worden, bleek ook al tijdens de opening van de eerste retailstores. Tijdens het openingsweekend alleen al verwelkomden beide locaties 7.700 mensen en verkochten ze voor 600.000 dollar aan Apple-producten. 

Dit is hoe Steve Jobs 15 jaar geleden de allereerste Apple Store voorstelde:

Vandaag: 1 miljoen klanten per dag

Toch kondigden critici aan dat Apple-winkels een foute zet waren. Achteraf bleek dat het de juiste zet was van Steve Jobs. Het Apple winkelconcept werd super succesvol. Tegenwoordig krijgen Apple-winkels wereldwijd meer dan 1 miljoen klanten pér dag over de vloer.

Tot op vandaag opende Apple al 478 winkels over de hele wereld en heeft het meer dan 60.000 mensen aan winkelpersoneel in dienst. Vorig jaar opende Apple haar eerste Belgische retail store in Brussel.