Dit is hoeveel tieners Facebook echt verlaten

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Dit is hoeveel tieners Facebook echt verlaten

Dat tieners Facebook verlaten is geweten. Maar hoeveel tieners verlaten Facebook en welke leeftijden haken vooral af? Een nieuwe studie geeft voor de eerste keer een kijk op deze cijfers. De gegevens zijn afkomstig van het Amerikaans studiebureau iStrategyLabs.

Tieners 13 tot 17

Volgens het Amerikaans studiebureau iStrategyLabs hebben sinds januari 2011 tot vandaag 3,3 miljoen Amerikaanse tieners tussen de 13 en 17 jaar oud Facebook verlaten. Hierdoor is de groei in dat segment in elkaar gestort. Meer zelfs, het is een inkrimping van 25,3 procent over drie jaar tijd.

Tieners 18 tot 24

In de leeftijdsgroep van 18 tot 24 is er een inkrimping te zien van 3,4 miljoen gebruikers, een daling van 7,5 procent over drie jaar. 

Andere segmenten

Een omgekeerde beweging is te zien bij oudere bevolkingsgroepen. Daar is een sterke groei te zien in de laatste drie jaar in de leeftijdsgroepen van 25 tot 34 (een groei van 32,6 procent) en in de leeftijdsgroep van 35 tot 54 jaar is ook een sterke groei te zien met 41,4 procent. De grootste groei is te zien in de leeftijdsgroep 55 en ouder. Waar er een groei te zien is van 80,4 procent.

De cijfers zijn gebaseerd op Amerikaanse tieners, het is aannemelijk dat deze tendens zich ook in Europa aan het afspelen is. Hieronder kan je de cijfers in detail bekijken. Schrik je van de gegevens?