Dit is wat we al zeker weten over de iPhone 7

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Dit is wat we al zeker weten over de iPhone 7

Hoewel we de iPhone 7 pas komende herfst mogen verwachten, wordt er nu al druk gespeculeerd over de nieuwe features van deze smartphone. Die geruchten geven ons al een idee wat we kunnen verwachten. Hier zijn zeven dingen die analisten al zo goed als zeker zijn over de iPhone 7:

1. De iPhone 7 verschilt radicaal van de iPhone 6s

In oneven jaartallen sust Apple ons altijd met een upgrade van het vorige model. Zo hadden we vorige jaar de iPhone 6s en in 2013 de iPhone 5s. Dan gaat het vaak over ‘maar’ een vernieuwde camera en een betere processor. Dit jaar mogen we wél een groot verschil verwachten. De iPhone 7 zal op veel vlakken anders zijn dan de vorige iPhones.

2. De iPhone 7 lijkt qua design op z’n voorganger, maar kan beter tegen water

Uit betrouwbare bronnen werd vernomen dat de iPhone 7 een gelijkaardig design zoals de iPhone 6s krijgt. Toch zijn er ook enkele vernieuwingen: De camera puilt niet langer uit maar zit in de iPhone verwerkt en de antenne zit niet meer langs de achterkant maar langs de zij-, boven- en onderkant. Ook wordt er gebruikt gemaakt van nieuw materiaal, dat meer waterafstotend is. Daarnaast zou de iPhone 7 ook beter tegen stof kunnen.

3. TSMC levert A10 processoren aan

We kunnen er vanuit gaan dat Apple, zoals altijd, een krachtiger en efficiënter toestel op de markt brengt. Veel is er nog niet geweten, behalve dat de iPhone 7 waarschijnlijk Next Generation A10 processoren van TSMC bevat

4. De iPhone 7 krijgt een groter broertje, de iPhone 7 Plus

Net zoals dat bij de iPhone 6 het geval was, krijgt de iPhone 7 ook een grotere variant. De iPhone 7 Plus zal net zoals de iPhone 6 Plus een scherm van 5.5 inch groot krijgen. De iPhone 7 houdt het dan weer even bescheiden met een 4.7 inch scherm. Net zo groot als de iPhone 6 dus. Zowel de iPhone 7 als de iPhone 7 Plus krijgen ook 3D Touch van de iPhone 6s.

De iPhone 7 Plus krijgt een 12 megapixel dual-lens camera, waardoor het verschil met een DSLR-camera alsmaar kleiner wordt. Foto’s worden zo meer helder, duidelijker en met minder ruis. Zo worden jouw kiekjes gedetailleerder, vooral bij slecht licht. Het zou zelfs kunnen dat er twee soorten van de iPhone 7 Plus op de markt worden gebracht: Een met de dual-lens technologie en een zonder.

Ook komt de iPhone 7 Plus met meer RAM en opslagruimte. De iPhone 7 zou 2 GB aan RAM hebben terwijl de iPhone 7 Plus daar 3 GB van maakt. Er wordt ook gefluisterd dat de iPhone 7 Plus als eerste iOS-toestel ooit 256 GB opslagruimte zou bevatten.

Mock up van het dual-lens systeem van de iPhone 7 Plus

5. Het wordt de dunste iPhone ooit

Apple mikt erop om de iPhone 7 net zo dun te maken als de 6.1 mm iPod Touch. Daarvoor gebeuren er heel wat ingrijpende veranderingen. Daarnaast blijft Apple gebruik maken van in-cell panels en TFT-LCD display technologie om de smartphone zo dun mogelijk te houden.

6. De aansluiting voor je koptelefoon verdwijnt

Een van die ingrijpende veranderingen voor de afgeslankte iPhone, is het verwijderen van de plug voor je koptelefoon. Dat levert namelijk ruimte op voor andere onderdelen én maakt de iPhone dunner. Hoe je dan nog naar jouw favoriete liedjes kan luisteren? Door een draadloze hoofdtelefoon te gebruiken of over te stappen naar eentje met een Lightning aansluiting.

Apple geeft je alvast een paar oortjes met zo’n aansluiting cadeau bij je nieuwe iPhone 7. En als dat niet je ding is, kan je ook een paar oortjes met Bluetoothverbinding kopen in de dichtstbijzijnde Apple Store. Die plant Apple namelijk ook op de markt te brengen.

De Bragi Dash zou model staan voor de draadloze Apple oortjes

7. Je laadt hem -misschien-  draadloos op

Apple zou naarstig op zoek zijn naar een manier om draadloos opladen mogelijk te maken. Het is nog niet duidelijk welke methode ze daarvoor zouden gebruiken. Hoewel ze dus druk bezig zijn met experimenteren, is het nog niet helemaal zeker dat draadloos opladen al een feature voor de iPhone 7 zal zijn. 

Het blijft voorlopig nog koffiedik kijken, maar de iPhone 7 ziet er tot nu toe veelbelovend uit. Kunnen deze nieuwe features jou ook overtuigen?

bron: MacRumors.com