Dit zijn de populairste online gekochte cadeaus van 2014

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie E-commerce
Dit zijn de populairste online gekochte cadeaus van 2014

Recent onderzoek van PayPal bevestigt dat online winkelen in het buitenland vaak de ideale oplossing is voor de kerstinkopen, een activiteit die volgens het onderzoek voor veel consumenten heel wat stress oplevert. Daarom presenteert PayPal de bestverkochte producten van 2014 die over de hele wereld verkrijgbaar zijn. Samen met een prijsvergelijking voor deze cadeaus tussen de Belgische en buitenlandse online winkels helpt PayPal de online shopper aan het beste cadeau tegen de beste prijs.

25% vindt kerstinkopen doen stresserend

Volgens het onderzoek van PayPal* is 9 op 10 positief over de feestdagen en de meeste mensen vinden het leuk om cadeaus te kopen. Hoewel de kerstinkopen omschreven worden als ‘leuk’ en ‘speciaal’, vindt een op de vier het toch ‘stresserend’. De meeste mensen brengen de aanloop naar de feestdagen liever met familie en vrienden door (43%) of relaxen liever (35%). Nog eens 11% geeft aan liever te feesten.

78% doet zijn kerstinkopen online

Hoewel de meesten van ons in november beginnen na te denken over cadeaus, beginnen we pas drie weken later effectief cadeaus te kopen. Bijna een derde van de consumenten vindt dat ze altijd te lang wachten om te kopen en meer dan de helft hecht waarde aan zaken die ons tijd besparen tijdens de kerstperiode. Het mag daarom niet verrassen dat 78% van de respondenten aangeeft ten minste een deel van de kerstinkopen online te doen. Verder doet 30% een deel van de inkopen dit jaar voor het eerst via een tablet of smartphone.

In vergelijking met traditioneel winkelen in drukke winkelcentra lijkt online winkelen een veel comfortabelere, goedkopere en snellere manier om cadeaus te kopen voor familie en vrienden.

Populairste cadeaus die in 2014 online werden aangekocht

Hoewel veel mensen proberen iets unieks of origineels te kopen, lopen ze vaak het risico een cadeau te kopen dat niet in de smaak valt bij de ontvanger. Daarom heeft PayPal een lijst samengesteld met de bestverkochte producten van dit jaar die online werden aangekocht, in verschillende categorieën.

De beste cadeaus tegen de beste prijzen

Voor deze populairste cadeaus heeft PayPal ook wereldwijd de prijzen onderzocht. De interessantste online aanbiedingen zijn in Tsjechië te vinden. Zo zijn cosmetica er gemiddeld 43% goedkoper voor mannen en 42% goedkoper voor vrouwen. Muziek is er gemiddeld 32% minder duur en videogames 23%. En hoewel ze iets minder weten te verleiden dan Tsjechië met zijn lage prijzen, kunnen ook andere landen de Belgische consumenten betere deals aanbieden voor allerlei producten.

Voor de goedkoopste boeken kan je bijvoorbeeld terecht in het Verenigd Koninkrijk (28% goedkoper), voor speelgoed in de VS (38% goedkoper) en voor muziek en videogames in Polen (respectievelijk 47 en 34% goedkoper).

  • Parfum: De Euphoria-parfums van Calvin Klein (100 ml) kosten 75 EUR in België, terwijl je ze in Hongarije en Polen 50% (-37 EUR) goedkoper vindt. Ook het mannenparfum 1 Million (100 ml) van Paco Rabanne kan je 48% goedkoper krijgen in Hongarije: 40 EUR in vergelijking met 77 EUR in België
  • Boeken zijn ook voorbeelden van producten die je in het buitenland kan vinden tegen veel lagere prijzen dan in de plaatselijke winkels. De roman Revival van Stephen King kost in België zo’n 27 EUR, terwijl hetzelfde boek 13 EUR (-48%) goedkoper is in het Verenigd Koninkrijk en 12 EUR (-45%) goedkoper is in de Verenigde Staten.
  • Juwelen: Voor zij die hun geliefden graag uitsluitend bijzondere juwelen schenken, heeft de internationale handel ook heel wat te bieden. Het waanzinnig populaire Parker- horloge (MK5353) van Michael Kors is 107 EUR goedkoper (-47%) in Duitsland.
  • Kledij: In de modewereld zijn er nog dergelijke voorbeelden te vinden. Zo zijn de alom geliefde Regular Straight Jeans van Levi’s 504TM 32% (-18 EUR) goedkoper in de Verenigde Staten dan in België.
  • Speelgoed: Mogelijk zijn Belgische ouders ook geïnteresseerd in manieren om geld te besparen wanneer het aankomt op speelgoed voor hun kinderen. De populairste artikelen in die categorie zijn immers ook voordeliger in het buitenland. Als je bijvoorbeeld de prijs vergelijkt die je in België betaalt voor LEGO Minecraft The Village – dat overal erg in trek is – dan zal je merken dat die in de Verenigde Staten 30% lager ligt (26 EUR versus 37 EUR).

De genoemde prijzen zijn exclusief verzendkosten, belastingen, speciale prijzen en aanbiedingen, omdat deze per winkel en product kunnen variëren.

E-commerce, mobile en cross-border trade belangrijke focuspunten in België

Joachim Goyvaerts, Head of PayPal Belgium & Luxemburg, licht toe:

“Kerst is het perfecte moment om de eenvoud, snelheid en veiligheid van winkelen met PayPal te ervaren. Sinds dit jaar is het in België bijvoorbeeld ook mogelijk om de bankrekening te koppelen aan je PayPal-account, wat het gebruiksgemak voor de consument gevoelig verhoogt. Bovendien toont dit onderzoek ook aan dat online shoppen steeds belangrijker wordt, dat steeds meer consumenten dit doen via hun tablet of smartphone en dat shoppen over de landsgrenzen heen aan belang toeneemt. De combinatie van deze 3 elementen - e-commerce, mobile en cross-border trade - zijn dan ook 3 belangrijke focuspunten voor ons in 2015.”

Meer info: paypalforward