Deze 5 krachtige gewoontes hebben alle succesvolle mensen gemeen:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Persoonlijk groeien
Deze 5 krachtige gewoontes hebben alle succesvolle mensen gemeen:

Bron foto: Shutterstock

We willen allemaal wel succesvol zijn, maar slechts enkelen slagen erin. Er is helaas geen magische formule waarmee je instantsucces creëert. Al lijken er wel enkele gewoontes te zijn die de meeste zegevierende figuren hebben. Wie weet is het overnemen van die rituelen wel jouw eerste stap naar succes.

1. Lijstjes maken

Iedereen heeft maar 24 uur per dag om te spenderen. Toch lijken succesvolle mensen hun tijd veel beter in te plannen. Dat doen ze door lijstjes te maken en belangrijke zaken bovenaan te zetten. Accepteer het nu maar: Je kan niet alles hebben. Vooral handgeschreven lijstjes blijken een positief effect te hebben. Ze laten je brein geloven dat het enkel maar op die zaken moet focussen.

2. Stretchen

Het is geen geheim dat hele dagen naar je computerscherm staren niet zo gezond voor je is. Zelfs na een halfuurtje stilzitten, vertraagt je metabolisme al met 90 procent. Om dat tegen te gaan, kan je stretchen. Elk halfuur vijf minuten stretchen, kan al grote voordelen hebben. Ook af en toe rechtopstaand werken, helpt je om jezelf en je spieren te versoepelen. Mens sana in corpore sano.

Stretchen aan bureau

Bron foto: Shutterstock

3. Podcasts luisteren

Podcasts zijn een hele hype, en terecht. Je leert wat bij, vindt inspiratie en ontdekt nieuwe perspectieven. Bovendien kan je het gemakkelijk combineren met je dagelijkse bezigheden. Luisteren naar een podcast terwijl je met de auto naar huis rijdt, je avondmaal kookt of je jouw huis schoonmaakt kan perfect. Er zijn al tal van Vlaamse podcasts beschikbaar, zoals Tech45, How Life Works of Kapitein Kobe.

4. Schrijven

Ook schrijven blijkt een goede gewoonte te zijn. Het is activiteit die je dieper doet nadenken over bepaalde thema’s, je creatieve kant naar boven laat komen en je leert hoe je de dingen kan verwoorden. Bovendien kan je écht impact hebben door te schrijven, door gewoon jouw artikel online te publiceren en zo mensen te bereiken. Zo kan je aanzien worden als een influencer of leer je nieuwe mensen kennen. Schrijven werkt kalmerend, inspirerend en geeft je achteraf een voldaan gevoel als jouw post eindelijk af is. Alleen maar voordelen dus, dat schrijven!

Schrijvende vrouw

Bron foto: Shutterstock

5. Je doelen visualiseren

Beeld je in dat je een van de grootste dromen in je leven bereikt. Hoe ziet dat eruit? Welke emoties zou je hebben? Wat zou je doen? Hoe gedetailleerder je je dat voorstelt, hoe gemakkelijk het is om daarin te blijven geloven. Visualisatie heeft ook nog andere voordelen. Zo is het ook een vorm van relaxatie, vermindert het stress en angst, geeft het een boost aan je zelfvertrouwen en ben je meer gefocust op je doelen en hoe die te bereiken. Visualisatie is wel een skill die je moet opbouwen, begin daarom met kleinere ambities zoals vroeger opstaan. Zo train je jezelf daarin en kan je later complexere en grootsere doelen visualiseren, mét effect.

Welke van deze vijf gewoontes ga jij overnemen?