Instagram maakt komaf met chronologische tijdslijn

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Instagram maakt komaf met chronologische tijdslijn

foto: shutterstock.com

Instagram maakte gisteren bekend dat het binnen enkele maanden de best scorende foto's eerst zal tonen - in plaats van de chronologische volgorde van voorheen. De redenering erachter is simpel: de doorsnee Instagram gebruiker loopt zo'n 70% van zijn feed mis. Inclusief die prachtige foto's van vrienden die al tonnen likes kregen. 

Slim algoritme toont foto's die je écht wil zien 

Instagram zal de posts rangschikken, onder meer gebaseerd op jouw band met de Instagram-gebruiker in kwestie, en de waarschijnlijkheid dat je de desbetreffende foto leuk zal vinden. 

Wat dat concreet betekent? Stel dat jij je Instagram feed niet meer bekijkt tot de ochtend nadien, en een vriend waarvan je regelmatig foto's liket heeft 's nachts een leuke foto op Instagram geplaatst. Wel, dan is de kans groot dat zijn foto 's morgens bovenaan je feed verschijnt. Net zoals Facebook dat doet, en sinds kort ook Twitter. 

Met deze algoritmische aanpassing wil Instagram duidelijk beter inspelen op de wensen van Instagrammers. 

Algoritme lanceert binnen enkele maanden

Momenteel rolt Instagram geleidelijk de testfase uit van deze verandering. Zo blijven alle posts nog steeds in de feed zitten, maar gewoon in een andere volgorde. 

bron: instagram.com/blog