Drie tools die je helpen komaf maken met je overvolle inbox

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Persoonlijk groeien
Drie tools die je helpen komaf maken met je overvolle inbox

Bron foto: Shutterstock

Een overvolle en ongeorganiseerde inbox is een ware productiviteitsvreter. Voor je het weet, ben je weeral een uur kwijt met het uitzoeken van je mailtjes. Dat kan beter! Dit zijn drie tools waarmee je in no time weer orde in je mailbox krijgt:

1. The Email Game

Deze gratis tool voor Gmail maakt er gewoon een spelletje van. Op de website voer je jouw e-mailadres in, waarna het spel kan beginnen. Je krijgt een e-mail voorgeschoteld, waarna je vijf seconden hebt om te beslissen wat je ermee doet: beantwoorden, boomerangen, skippen of archiveren/verwijderen. Als je kiest om de mail meteen te beantwoorden, krijg je drie minuten om een antwoord te schrijven. Zo ga je in sneltempo door je mails.

 

2. Unroll.me

Nog beter dan snel door je mails kunnen gaan, is de rommel in je mailbox gewoonweg verminderen. Welke mailings vind je nu echt interessant, en welke niet? Maar je uitschrijven op al die mails kan best wel een hele klus zijn. Unroll.me maakt het je gelukkig een pak gemakkelijker. De tool haalt al je inschrijvingen op en geeft ze netjes in een lijstje weer. In een oogopslag zie je alle mailings die je ontvangt. Met enkele klikken kan je al je mailings gaan sorteren: ofwel hou je ze, verwijder je ze, of kies je voor Rollup. Dat is een feature waarmee Unroll.me al je geselecteerde mailings in één overzichtsmail stopt. Vaarwel, onnodige mails.

 

3. Hiver

Hiver helpt je dan weer als het aankomt op eindeloze teammailtjes die eigenlijk maar voor één afdeling of persoon Dankzij een gedeelde inbox en labels wordt het meteen duidelijk voor welk team of persoon de mail belangrijk is en of de mail al afgehandeld is. Daarnaast kan je ook templates met elkaar delen en notities aan mails toevoegen.

 

Ga jij een van deze tools uitproberen?