Ebay heeft zonet aangekondigd dat het de e-commerce betalingsdienst Braintree voor zo’n 800 miljoen dollar heeft overgekocht.

Makkelijk online betalen

Braintree geeft bedrijven een allesomvattende oplossing om online betalingen te gaan doen op hun webshop. Hierdoor zouden e-commerce sites zich geen zorgen moeten maken om futiliteiten rond de verschillende betalingsmethodes en kunnen klanten snel en efficiënt betalen met een waaier van mogelijkheden.

Samenwerking met PayPal

Braintree is een concurrent van andere soortgelijke diensten zoals Stripe. Ebay versterkt hiermee haar online betalingsoplossingen. Zo beschikte eBay al over PayPal waarvoor het 1,5 miljard dollar neertelde in 2002.

“PayPal wil entrepreneurs helpen om hun zaak online te laten groeien. We zijn blij om het Braintree team te verwelkomen,” zegt PayPal topman David Marcus. Braintree zal een apart merk blijven, de deal zou rond zijn voor het einde van het jaar.

“Als we deze twee diensten met succes implementeren kunnen we dé tool zijn voor e-commerce zoals PayPal dat was in de laatste tien jaar,” zegt Braintree CEO Bill Ready.