Een blik achter de schermen in het top-secret Apple Watch lab

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren

Apple doet er alles aan om haar Apple Watch in de kijker te zetten. De technologiereus gaat verder dan het ooit is gegaan in de promotie van een toestel. Zo kreeg een reporter van ABC News de kans om een reportage te draaien in een top-secret Apple lab. Een lab waar Apple medewerkers al twee jaar lang data fitness-data verzamelden.. zonder te weten dat ze het deden voor de Apple Watch. 

Aangezien de Apple Watch over een hartslagmeter, stappenteller en activiteitenmeter beschikt is het voor de technologiegigant van groot belang dat de metingen zo perfect mogelijk zijn bij verschillende soorten oefeningen en sporten. Daarom verzamelde Apple meer dan 18.000 uur aan fitness-data met de Apple Watch in de voorbije twee jaar. 

In de reportage zijn Apple-werknemers te zien die het beste van zichzelf geven op tal van verschillende fitness-aparaten en op loopbanden terwijl ze een Apple Watch dragen. In de het lab zijn ook klimaatkamers aanwezig waar de invloed van verschillende weersomstandigen worden getest. 

Het lab staat onder de supervisie van Jay Blahnik; een voormalig Nike-topman die in 2013 voor Apple kwam werken als gezondheid- en fitness expert.

Volgens Blahnik wisten vele testpersonen pas op de aankondiging van de Apple Watch waarvoor ze al die tijd doorbrachten in het lab. Het toestel werd immers in een case verstopt zodat zelfs Apple-werknemers niet wisten wat voor toestel ze precies aan het testen waren.