Eindelijk. Apple verhoogt minimum opslagcapaciteit iPhone naar 32GB

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Eindelijk. Apple verhoogt minimum opslagcapaciteit iPhone naar 32GB

Apple neemt afscheid van de 16GB iPhone. Het instapmodel van de iPhone 7 zal de eerste iPhone zijn die een minimum opslagcapaciteit van 32GB zal krijgen. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van betrouwbare bronnen. De ommekeer zou niet onlogisch zijn, zo klagen duizenden Apple-gebruikers al langer over de opslagcapaciteit van 16GB bij instapmodellen. 

Samsung doet het al langer

Voor veel iPhone-eigenaars is de 16GB-versie van de iPhone 6(S) gewoonweg onlogisch. Daarom kiezen steeds meer mensen voor telefoons met 64GB aan opslagcapaciteit. Apple's grootste concurrent Samsung, heeft al langer de minimum opslagcapaciteit opgetrokken naar 32GB voor een instapmodel.

Naast een grotere opslagcapaciteit zou de 5,5 inch versie van de nieuwe iPhone 7 ook betere cameralenzen krijgen. De 4,7-inch iPhone zou dan weer een camera krijgen met een betere sensor.

Geen koptelefoon aansluiting

Daarnaast lijkt nu ook al vast te staan dat de iPhone 7 niet langer over een koptelefoonaansluiting zal beschikken. Hoogstwaarschijnlijk komen er nieuwe koptelefoons op de markt die met de iPhone zullen verbinden via de Lightning Port en/of Bluetooth. 

Desondanks niet geweten is wat Apple's plannen hieromtrend zullen zijn, wordt er bij Apple-gebruikers hierover ook flink gemord. Verwacht wordt dat Apple in september de nieuwste versie van de iPhone zal voorstellen.