Eindelijk is hij daar, de Tesla Model 3 (of toch bijna)

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Eindelijk is hij daar, de Tesla Model 3 (of toch bijna)

Vrijdag zou de eerste Model 3 van de band rollen. Dat liet Musk althans op Twitter uitschijnen. De eerste leveringen zouden dan weer op het einde van deze maand plaatsvinden. De auto werd al meer dan een jaar geleden door Tesla voorgesteld en is de goedkoopste van de drie modellen. De elektrische auto voor de massa, werd het toen genoemd.

Musk enthousiast op Twitter

De eerste dertig klanten mogen hun Model 3 verwachten op 28 juli, aldus de Tesla CEO. In augustus volgen dan de volgende honderd. Daarna zou de productie pas echt op kruissnelheid komen met zo’n 1.500 auto’s per maand. In december wil Musk er al zo’n 20.000 per maand produceren. De lat ligt hoog, maar dat is broodnodig met de bijna 500.000 orders die het bedrijf nu al heeft.

 

Massaproductie

Wie z’n Model 3 dus niet tijdig besteld heeft, loopt het risico lang te moeten wachten. Ter illustratie: wie nu het nieuwe model zou bestellen, zou zeker tot 2019 moeten wachten.  Ondertussen doken er wel al foto’s op van de Model 3:

 

De Model 3 is dan ook een belangrijke mijlpaal voor Tesla: het zou de eerste stap richting massaproductie moeten zijn. De wagen valt dan ook goedkoop te noemen naar huidige normen. Een Model 3 heb je al voor zo’n 35.000 dollar. Geen peulenschil, maar de andere twee modellen kosten minstens het dubbele.

Voor Tesla breken er hoe dan ook spannende tijden aan. Het bedrijf heeft namelijk geen enkele ervaring met het en masse produceren en verkopen van auto’s. Vorig jaar produceerde Tesla zo’n 84.000 auto’s. Bij concurrenten zoals bijvoorbeeld Volkswagen - die in 2020 met een elektrische wagen op de markt zou komen - zijn dat er zo’n 10 miljoen. Benieuwd of Tesla het hoofd dus kan bieden.