Elon Musk: binnenkort zal je instappen in je auto, slapen, en wakker worden op je bestemming

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Elon Musk: binnenkort zal je instappen in je auto, slapen, en wakker worden op je bestemming

Tesla Motor CEO, Elon Musk, heeft altijd al grootse plannen gehad. Met Tesla Motors wil hij de auto-industrie op zijn kop zetten door traditionele wagens te vervangen elektrische exemplaren. Nu ziet hij het nog een stap verder: de bestuurder vervangen door een 100% automatische piloot.

Tesla vs. Google

Zelfrijdende auto’s zijn de next big thing voor heel wat bedrijven. In Silicon Valley lijkt er een strijd te woeden tussen Google & Tesla Motors om zo snel mogelijk tot een échte zelf rijdende auto te komen.

“Binnen de 5 a 6 jaar zullen er auto’s op de markt zijn die volledig zelfstandig rijden. Tesla zal een van de eersten zijn om deze technologie op de markt te brengen” - Elon Musk

Google toonde al eerder haar prototype van de zelfrijdende auto, maar nu komt ook Tesla opzetten.

Tesla zal ook op dit vlak een voortrekkersrol spelen,” verklaarde CEO Elon Musk onlangs nog. “Binnen de 5 a 6 jaar zullen er auto’s op de markt zijn die volledig zelfstandig rijden. Tesla zal een van de eersten zijn.”

Tesla P85D met automatische piloot

Tesla lanceerde vorige week nog de Model S P85D, mét automatische piloot. De automatische piloot staat toe om hands-free te rijden, maar is nog niet dé wagen die volledig zelfstandig kan rijden.

“Je kan de huidige automatische piloot van de Model S P85D vergelijken met vliegen. Piloten vliegen enkel manueel tijdens heel korte periodes. Volledige zelfstandige auto’s komen er binnen de komende 10 jaar zeker aan,” voorspelt Elon Musk.

Hoe denk jij over een zelfrijdende auto? Zou jij het vertrouwen om de controle over te laten?