Elon Musk ontevreden met verkooprecord Tesla: 50.000 elektrische wagens in 2015

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Elon Musk ontevreden met verkooprecord Tesla: 50.000 elektrische wagens in 2015

Tesla heeft vorig jaar 50.580 auto's verscheept. Een record, maar toch aanzienlijk minder dan de prognose die de elektrische autofabrikant begin 2015 bekend maakte. Zo mikte Tesla toen nog op een volume van 55.000 auto's per jaar. Deze ambities werden intussen bijgesteld. 

Productie Model X zorgt voor problemen

Tesla moest de cijfers naar beneden bijstellen (eerst naar 52.000, daarna naar 50.000) door productieproblemen. Vooral de productie van de Tesla Model X blijkt voor problemen te zorgen. 

Zo is het moeilijker dan gedacht om de auto te monteren door zijn ingewikkelde ‘falcon-wing’ deuren, achterbank stoelen die apart verstelbaar zijn en de panoramische voorruit. In het laatste kwartaal kon Tesla Motors slechts 208 exemplaren van de Model X verschepen naar klanten. 

Tesla heeft haar bijgestelde doelstelling gehaald. Maar kon de beurs niet overtuigen. Zo tuimelde het aandeel intussen naar beneden. Het is uitkijken naar maart 2016, wanneer Tesla een goedkopere versie van haar elektrische wagens zal voorstellen aan het grote publiek.