Elon Musk onthult de langverwachte Tesla Model 3! Alles wat je moet weten op een rij:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Elon Musk onthult de langverwachte Tesla Model 3! Alles wat je moet weten op een rij:

Afgelopen nacht onthulde Elon Musk eindelijk de Tesla Model 3, ook wel bekend als 'de betaalbare Tesla'. Hoewel de auto de pas eind 2017 geleverd kan worden, lopen de reserveringen vlotjes binnen. Dit zijn de belangrijkste feiten die Musk bekend maakte over zijn paradepaardje.

Zoals je al weet, is de Tesla Model 3 vrij betaalbaar: je telt er zo'n 35.000 dollar ofwel 31.000 euro voor neer. Bovendien is de auto ook nog op andere vlakken voordelig. In ons land heb je belastingvoordelen en je hoeft -uiteraard - geen brandstofkosten te betalen. Waar je wel op moet letten, zijn de 1.000 euro aan reserveringskosten. Geen zorgen als je je later nog bedenkt, want dat geld kan je altijd nog terugvragen.

Hoe reserveren?

Heb je er 1.000 euro voor over, dan kan je op twee manieren jouw bestelling plaatsen. Ofwel doe je dat online, of in een winkel van Tesla. Die laatste geniet de voorkeur van Tesla en daardoor krijg je een betere plaats in de wachtrij. Bovendien krijg je nog eens voorrang als je al een Tesla bezit. Om de auto fysiek te reserveren, kan je terecht in Brussel, Gent en Antwerpen. Daarna moet je wel nog tot eind 2017 geduld hebben. Want Elon Musk kondigde gisteren aan dat pas dan de eerste Tesla's verscheept worden.

Wat zit er onder de motorkap?

De Model 3 krijgt net als zijn grote broers de autopilot-functie mee en is voorzien van alle veiligheidssnufjes die ook in de andere wagens aanwezig zijn. Met een volledig opgeladen accu kan je ruim 345 kilometer afleggen. Elon verzekerde het publiek dat wanneer de auto effectief op de markt komt, het aantal kilometers door technologische innovaties wel hoger zal eindigen. Deze Tesla snelt in je in 6 seconden van 0 naar 100 kilomter per uur. Daarnaast zullen er ook varianten op dit basismodel beschikbaar zijn die sneller gaan.

Reeds 128.000 bestellingen

Naar verluidt hebben er al 128.000 mensen nu al een bestelling geplaatst. Zoals eerder vermeld is eind 2017 de shipping richtdatum waar Tesla naar streeft. Wanneer het zover is moet het Supercharger-netwerk, netwerker van Tesla oplaadstations, verdubbeld zijn in aantal. Daardoor moet het makkelijker worden om grotere afstanden te overbruggen.

Is deze Tesla Model 3 iets voor jou? Zou jij hem kopen?