Elon Musk: pre-orders goedkopere Tesla starten in maart 2016

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Elon Musk: pre-orders goedkopere Tesla starten in maart 2016

Bron foto: Shutterstock

Er is al veel gezegd over de lancering van de Tesla Model 3, de goedkopere versie van de Model S. Tesla-CEO Elon Musk bracht gisteren eindelijk duidelijkheid. "Tesla's Model 3 is te bestellen vanaf maart 2016 en zal 35.000 dollar (of 31.151 euro) kosten," bevestigde Musk via Twitter. 

Hoe zit het met de goedkopere Tesla? 

Tesla lanceerde al twee verschillende luxemodellen van haar elektrische auto's; de alombekende Model S en recent ook de crossover Model X. Er wordt al een tijdje gefluisterd dat Tesla werkt aan een goedkopere elektrische wagen voor de grote massa. 

De Model 3 is Tesla's antwoord. Dé vragen waarmee heel wat mensen zaten was wanneer deze wagen er eindelijk zou komen én hoeveel deze zou kosten. Elon Musk gaf gisteren duidelijkheid via Twitter:

Tesla bouwt intussen aan Gigafactory

Elon Musk vertelde via een aantal tweets dat de preorders voor de Model 3 van start zullen gaan in maart 2016. De productie van de Model 3 zou twee jaar later opgestart worden, in 2018. De reden voor het wachten is omdat Tesla's Gigafactory moet voltooid zijn eer de productie van de Model 3 kan beginnen.

Vorige maand haalde Tesla 738 miljoen dollar uit de verkoop van eigen aandelen om meer budget te kunnen voorzien voor de bouw van deze Gigafactory én de Model 3. Elon Musk himself kocht voor 20 miljoen dollar aan Tesla-aandelen als persoonlijke bijdrage aan deze plannen. 

De Tesla Model 3 komt in twee versies: een crossover SUV én een sedan. Musk verklapte ook dat er een opvolger komt van de Tesla Roadster binnen de vier jaar. Begin maar al te sparen! :)