Elon Musk wil al in 2018 naar Mars

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Elon Musk wil al in 2018 naar Mars

Elon Musk zet vaart achter de ambitie om de mensheid naar Mars te brengen. Zijn ruimtebedrijf, SpaceX, liet weten dat het van plan is om al in 2018 een capsule richting de rode planeet te sturen. Het zou (voorlopig) gaan om een onbemande raket. 

SpaceX en NASA willen samen naar Mars

De Marsmissie is een eerste testvlucht. De NASA, die al sinds de jaren dertig denkt aan een bemande missie naar Mars, heeft haar steun toegezegd. SpaceX zou een aangepaste versie van haar commercieel vrachtruimteschip Dragon, de Dragon-2, naar Mars sturen. Raketten van dit type worden momenteel ingezet voor bevoorradingsmissies voor de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en bevoorraden ook regelmatig het Internationaal Ruimtestation ISS.

Testlancering

Toch zal dit type toestel nooit astronauten naar Mars kunnen vervoeren. Het zou immers niet comfortabel zijn om een lange reis te maken in zo'n kleine capsule. Elon Musk vertelde bovendien dat de capsule even groot is als een mini-busje. De lancering van de raket is dus louter een test.

Het lijkt zeer waarschijnlijk dat SpaceX in het grootste geheim werkt aan een ruimtetuig dat comfortabel genoeg is om bemande vluchten naar Mars mogelijk te maken. Benieuwd wanneer deze missie aangekondigd zal worden! :)