Elon Musk heeft een plan om stadsverkeer een pak efficiënter te maken:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Elon Musk heeft een plan om stadsverkeer een pak efficiënter te maken:

Elon Musk barst van de ideeën. Met SpaceX wil hij de ruimtevaart een nieuw elan geven, met Tesla Motors wil hij de hele wereld elektrisch laten rijden en met SolarCity wil hij hernieuwbare energie op de kaart zetten. Musk vertelde onlangs dat hij ook een manier heeft ontdekt om stadsverkeer een pak efficiënter te maken. Dat vertelde hij onlangs aan Bloomberg.

Een idee dat de drukte van de binnenstad oplost 

"We hebben een idee om het openbaar vervoer een pak efficiënter te maken", verklaart Musk. "Het gaat niet echt om een bus, maar het zou de drukte in de binnenstad kunnen oplossen. Ik wil er niet te veel over praten, dus ik moet uitkijken voor wat ik zeg', zei de Tesla-topman. Toch bevestigde hij nog dat het om een zelfrijdend voertuig zou gaan. 

Het is niet de eerste keer dat Musk nadenkt over massatransport. Zo had hij al eerder plannen om mensen in een recordtempo van punt a naar punt b te brengen met Hyperloop.

Stadsvervoer is momenteel een groot probleem

"Ik zie de hoge dichtheid van stadsvervoer als een groot probleem. Een nieuw type auto of vervoersmiddel zou dat heel efficiënt kunnen oplossen en mensen verder brengen dan gewoon de bushalte", zegt Musk.

Musk vertelde dat het om een zelfrijdend vervoersmiddel zou zijn en dus geen beroep doet op een chauffeur. Daardoor is het ontwerp van zo'n vervoersmiddel ook radicaal anders. Zo zouden de deuren een andere plaats krijgen. Verder wil Musk er nog weinig over kwijt.

Heb jij enig idee wat Elon Musk in petto heeft? Laat het ons weten in de comments!