De Europese Commissie heeft een 4-jarig raamcontract toegekend aan de joint venture ConnEct, bestaande uit 2 complementaire bedrijven namelijk AUSY Belgium (DataFlow/ONE Agency) en Mostra. Het doel van het contract is “het ondersteunen van de digitale communicatie van de EC”.

Connect

In de komende 4 jaar zal ConnEct de Europese Commissie bijstaan om het Directoraat-Generaal (DG) voor Communicatie en de bijhorende afdelingen te ondersteunen voor de ontwikkeling en het beheer van websites en andere digitale communicatiekanalen. Alle diensten van de Commissie kunnen digitale services aankopen voor een totaalbedrag van maximaal 70 miljoen EUR, gespreid over vier jaar.

DataFlow & One Agency

In België is de AUSY Groep (ISIN code: FR0000072621, ticker: OSI) in de IT-markt bekend onder 2 merknamen : DataFlow en ONE Agency. DataFlow is gespecialiseerd in IT-consultancy en staffing solutions, terwijl ONE Agency een full-service web agency is. De kantoren bevinden zich in Leuven (hoofdkantoor) , Brussel, Geel en Gent.

Mostra

Mostra is één van de toonaangevende geïntegreerde communicatiebureaus, gespecialiseerd in openbare informatie- en communicatiecampagnes in Europa. De afgelopen 15 jaar was Mostra voornamelijk werkzaam voor Europese instellingen en andere internationale organisaties.

Andy Stynen, Director of ONE Agency: “onze visie gaat verder dan de voortzetting van de bestaande platforms. We hebben de visie en de technische know-how om de toekomstige roadmap van de Europese Commissie op het vlak van digitale communicatie vorm te geven.”

“Online communicatie omvat veel meer dan alleen technologie. Het moet gecombineerd worden met een aantrekkelijke content en een boeiende interactie met de burgers”, zegt Alain Nandrin, Managing Director van Mostra.

ConnEct combineert strategische online consultancy, usability en informatie architectuur met een sterke technische ondersteuning. ConnEct bewaakt en stuurt voor de Commissie het volledige proces vanaf de ontwerpfase tot het design, van de realisatie tot de optimalisatie en dit volgens een integrale methodiek.