La mosca en Provincie Antwerpen lanceren app in Brasschaat

Vanaf deze week kunnen gezinnen met kinderen in Brasschaat de smartphone game ‘Expeditie Explosief' spelen. Binnen de 2 uur een virtuele bom vinden én ontmantelen: dat is het doel. De tocht start aan de kinderboerderij ‘Mikhof' in Brasschaat. Op tal van locaties moet de speler opdrachten uitvoeren en raadsels ontcijferen. De geschiedenis van de Antitankgracht zit verweven in het verhaal. De game is gratis beschikbaar voor iPhone en Android smartphones. Expeditie Explosief werd ontwikkeld door het Gentse bedrijf La mosca, in opdracht van Toerisme Provincie Antwerpen.

Doelgroep

Gezinnen met kinderen tot 12 jaar: da's de doelgroep van het spel. De expeditie duurt ongeveer anderhalf uur. In de game geeft een geheim topagent tips en aanwijzingen. Toeristische info wordt afgewisseld met minigames, opdrachten en raadsels. Op die manier wordt het park ‘Mikhof' en de Antitankgracht in de kijker gezet. Het spel zit boordevol hightech snufjes zoals een QR-scanner, kompas, accelerometer en radar tracker.

Antitankgracht

De Antitankgracht werd aangelegd rond 1939, als verdediging tegen vijandelijke (Duitse) tanks. Het is een kunstmatige waterloop van 33 km die een grote kwartcirkel vormt rond de stad Antwerpen. Tegenwoordig dient de gracht zowel toeristische, educatieve, cultuurhistorische als ecologische doelen.

La mosca

De toeristische dienst van Provincie Antwerpen gaf de opdracht aan de Gentse game developer La mosca. Expeditie Explosief is een location based game. Da's een spel waarbij de positie van de speler een cruciale rol speelt. Naast het populaire The target ontwikkelde La mosca ook tal van andere games voor toeristische overheden, zoals Het Reynaertmysterie, Spionage aan de Linie en De Zoeavenschat.

-- --
Heb je zelf nieuws over je bedrijf? Mail naar redactie@bloovi.be en we nemen het op in ons Sectornieuws.

Je kan je nieuws ook tweeten met #bloovi