Eye-Fi lanceert backup-dienst voor al jouw foto’s, ongeacht met welk apparaat ze zijn genomen

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Eye-Fi lanceert backup-dienst voor al jouw foto’s, ongeacht met welk apparaat ze zijn genomen

Eye-Fi, de fabrikant van WiFi geconnecteerde SD-kaartjes voor digitale camera’s, heeft een cloud-dienst gelanceerd die al jouw foto’s wil back-uppen, ongeacht het apparaat waarmee de foto’s zijn genomen. Eye-Fi wil hiermee één centrale plaats creëren waar je makkelijk al jouw foto’s kan bekijken en kan sharen met anderen.

Apple, Google & Dropbox

Hoe kan je alle foto’s back-uppen die met verschillende apparaten zijn genomen? Apple, Dropbox & Google proberen op deze vraag al een tijdje een zinnig antwoord te verzinnen. Zo proberen deze tech-bedrijven al een tijdje om zich te profileren als dé foto-opslag dienst bij uitstek. Zo kan je ervoor kiezen om jouw smartphone foto’s automatisch te uploaden naar iCloud, Dropbox & Google Plus.

Maar wat als je ook foto’s neemt met een digitale camera? Of andere apparaten die buiten het eco-systeem van Apple, Google of Dropbox vallen?

Eye-Fi probeert op deze vraag in te spelen met de Eye-Fi Cloud. Eye-Fi is een producent van SD-kaartjes die connectie maken met WiFi. Zo kan je automatisch foto’s uploaden vanop je digitale camera met behulp van de SD-kaart. Een Eye-Fi kaart kost 49 dollar voor 8GB.

Eye-Fi Cloud

De dienst van Eye-Fi gaat immers al jouw foto’s back-uppen die genomen zijn met jouw smartphone én jouw digitale camera. Iets wat Apple, Google & Dropbox (nog) niet doen.

De Eye-Fi Cloud zorgt ervoor dat al jouw foto’s automatisch worden opgestaan in de cloud en dus ook toegankelijk zijn vanaf elk apparaat. Op die manier kan je telkens je volledige fotobibliotheek met je meedragen.

Voor 49 dollar per jaar krijg je ongelimiteerde toegang tot de dienst. Bovendien maakt het ook niet uit hoe groot jouw bestanden zijn. Eigenaars van een Eye-Fi SD-kaart krijgen 90 dagen gratis toegang tot de Eye-Fi Cloud. Als je veel foto’s neemt is de Eye-Fi Cloud ideaal en ook goedkoper dan wat Dropbox & Google aanbieden.

Let wel: Eye-Fi Cloud kan (voorlopig?) enkel met foto’s overweg. Filmpjes kan je niet opslaan.

Meer info: eyefi.com