Facebook: 1 miljard video views per dag in de NewsFeed

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Facebook: 1 miljard video views per dag in de NewsFeed

Facebook hecht steeds meer belang aan video in de NewsFeed. In een blogpost geeft het sociale netwerk aan dat elke dag meer dan 1 miljard filmpjes worden bekeken op Facebook. Rond video heeft het ook enkele nieuwigheden in petto. Zo komt introduceert Facebook binnenkort met video analytics, video call-to-actions & zullen video's afgestemd worden op jouw interessegebieden. Een overzicht: 

1 miljard views per dag

"Het aantal bekeken video's op Facebook groeide met 50 procent van mei t/m juli dit jaar, en sinds juni zijn er gemiddeld iedere dag meer dan 1 miljard video's bekeken," schrijft Fidji Simo, Facebook's Project Manager Director video, in een blogpost. 

Video op Facebook is specifiek ontwikkeld voor mobiel en nu wordt meer dan 65 procent van de video's bekeken op mobiel. Facebook wil doorgaan op dat élan. Daarom heeft het enkele aanpassingen doorgevoerd op het vlak van video's:

Video Analytics

Deze week begint Facebook met het uitrollen van een update, waarmee mensen kunnen zie hoe vaak een video op Facebook is bekeken. Het aantal views zal worden getoond bij openbare video's van mensen en pagina's om mensen te helpen bij het ontdekken van nieuwe, populaire video's.

Auto-play

Afgelopen jaar werden steeds meer video's op Facebook bekeken, doordat Facebook de auto-play functie introduceerde. Deze update werd langzaam uitgerold, zodat geluisterd kon worden naar feedback en aanpassingen gemaakt konden worden.

The Latest on Facebook Video from Facebook on Vimeo.

In juni wijzigde Facebook de manier waar op video's werden 'gerankt', zodat mensen video's in hun Nieuwsoverzicht zien die interessanter en relevanter voor hen zijn. Een andere functie die momenteel getest wordt is het laten zien van gerelateerde video's wanneer iemand een video heeft bekeken op Facebook.

Call to Actions

Uitgevers die video's plaatsen hebben uitgebreide meetinstrumenten en betere hulpmiddelen tot hun beschikking om de impact van hun video's te meten en ze te helpen bij het bereiken van het juiste publiek. 'Call to action' is een van die hulpmiddelen; hiermee kunnen de makers van de video mensen uitnodigen een specifieke locatie, zoals een website te bezoeken na het bekijken van de video voor meer informatie of het aanschaffen van een product.

Uit deze aanpassingen blijkt dat Facebook van de NewsFeed een plek wil maken waar mensen als eerste relevante video's kunnen ontdekken en te bekijken.