Facebook heeft gisteren FB newswire gelanceerd. De bedoeling van FB newswire is dat journalisten nu makkelijker social content kunnen gebruiken als bron voor hun artikels. Om snelle en betrouwbare breaking news content te kunnen aanbieden doet Facebook een beroep op de Ierse startup Storyful, die aan de hand van een social media monitoring-algoritme breaking news supersnel kan detecteren.

Storyful

Na het aanpassen van het newsfeed-algortime ten voordele van nieuws-verhalen onderstreept Facebook nu nogmaals haar haar nieuwsambities, dat doet het samen met Storyful. Storyful is een Ierse startup die via geavanceerde social media monitoring op Facebook, Twitter & Instagram snel nieuwsverhalen kan identificeren. Storyful heeft journalisten in dienst die zo snel mogelijk het verhaal gaan verifiëren. Na de controle kan het nieuws publiekelijk bekend worden gemaakt via FB newswire.

FB newswire

FB newswire zal nieuws-content aanbieden die publiekelijk gepost zijn op Facebook zelf. Ook foto’s & video’s zullen deel uitmaken van FB Newswire. Naast Facebook content zal ook Instagram- en Twitter content deel uitmaken van het nieuws-aanbod van FB newswire. Op de pagina zullen ook status-updates komen te staan van mensen die zich op een bepaalde plaats bevinden waar iets nieuwswaardig aan het gebeuren is.

Iedereen kan zich abonneren op FB newswire via de facebookpagina of via de twitter-account @FBNewswire.