Foursquare lanceert compleet nieuwe app, claimt beste local search engine ter wereld te zijn

Thomas Van den Elzen
Door Thomas Van den Elzen Innoveren
Foursquare lanceert compleet nieuwe app, claimt beste local search engine ter wereld te zijn

Foursquare heeft een compleet nieuwe versie van haar applicatie gelanceerd. De nieuwe app claimt de beste local search engine in de wereld te zijn. Als dat klopt dan zou deze app een echte cashcow kunnen worden en zou het concurrenten Yelp & Google ver achter zich kunnen laten. De vraag is, hoe goed is de nieuwe app echt? 

Swarm + Foursquare

In mei deed Foursquare een gewaagde zet. Toen splitste het de Foursquare applicatie op in twee aparte apps: Swarm & Foursquare. Daarmee scheidde de start-up het check-in gedeelte én de recommendation engine van elkaar.

Deze zet schoot bij heel wat Fourquare-gebruikers in het verkeerde keelgat en zorgde zelfs voor duizenden klaag-tweets op Twitter: 

Het nieuwe Foursquare

Toch gaat Dennis Crowley, de CEO van Foursquare, door met de plannen om twee apps te maken in de plaats van één. Swarm blijft de app waarmee je kan inchecken, Foursquare is een recommendation-app geworden. 

Deze laatste onderging een metamorfose met de nieuwe update die vandaag werd vrijgegeven. Volgens het bedrijf is de Foursquare-app de beste local search engine ter wereld. De app ziet er op het eerste zicht best goed uit! 

Local Search

Met de vernieuwde Foursquare-app kan je de beste plaatsen ontdekken nabij je huidige locatie. Je krijgt de recommendations van je vrienden te zien, en krijgt ook scores te zien van plaatsen in de nabijheid die je zeker moet bezoeken.

Bovendien kan je alles ook personaliseren door je eigen smaak te definiëren. Foursquare leert op die manier wat jij leuk vindt, en kan je zo ook tips geven over locaties die je mogelijk leuk gaat vinden. 

De vraag is, slaagt Foursquare hierin? Deze reportage van The Verge geeft al een goed beeld over het nieuwe Foursquare:

 

De nieuwe app is hier te downloaden voor Android & iOS.