Foto: SD Photography

Fuzz Magazine is een online magazine over elektronische muziek. De Limburger Jeroen Peetermans staat sinds 2010 mee aan de wieg van het magazine. Het digitale project werd nu ook voor het derde jaar op rij genomineerd voor een Red Bull Elektropedia Award, in de categorie Best Media.

Uitstalraam voor elektronische muziek

In 2010 werd Fuzz Magazine boven de doopvond gehouden. Enkele enthousiaste studenten besloten hun passie voor elektronische muziek om te zetten in een nieuwswebsite. “We kenden elkaar helemaal niet. We luisterden allemaal graag elektronische muziek en vonden het een normale stap om daar iets mee te gaan doen”, vertelt medeoprichter Jeroen Peetermans. Hun doel voor het magazine was vanaf het begin erg duidelijk. “We wilden meteen een uitstalraam vormen voor alles en iedereen binnen België die iets doet met of rond elektronische muziek.”

Het online magazine kan nu twee jaar later rekenen op een ware redactie. “Momenteel zijn we met zo’n 8 à 9 mensen die louter vrijwillig voor Fuzz Magazine schrijven. Bovendien bevinden de redacteurs zich over heel België. Een groot voordeel van het internet.” Daarnaast vormt het magazine ook een mooie praktijkoefening voor een latere arbeidservaring. “Wij zijn altijd op zoek naar muziekliefhebbers die een vlotte pen hebben of web developers die zich eens willen laten gaan. Toen wij begonnen met het magazine studeerden we nog allemaal. Geschiedenis, Communicatie en Orthopedagogie, we kwamen uit heel diverse hoeken. Ondertussen zijn we allemaal aan het werk en kunnen we toch wel zeggen dat onze vzw een ideale leerschool is op verschillende vlakken.”

80.000 bezoekers per jaar

Dit jaar alleen al kon de website van Fuzz Magazine rekenen op meer dan 80.000 bezoeken. Daarnaast werd het project met een duidelijke Limburgse link genomineerd voor een Red Bull Elektropedia Award. Die organisatie gaat elk jaar weer op zoek naar het beste van het Belgische nachtleven, gaande van clubs en festivals tot artiesten en media. Vorig jaar eindigde Fuzz Magazine derde in de categorie Best Media, net na 22 Tracks en het radioprogramma Switch (Studio Brussel).

Stemmen voor de Red Bull Elektropedia Awards kan nog tot zondag 3 november via awards.redbullelektropedia.be