Google wil je binnenkort in no-time doorheen het drukke stadsverkeer loodsen. Dit zijn de plannen:

Bloovi Redactie
Door Bloovi Redactie Innoveren
Google wil je binnenkort in no-time doorheen het drukke stadsverkeer loodsen. Dit zijn de plannen:

Enkele dagen geleden geraakte bekend dat Google Urban Engines opkocht. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het analyseren van stadsverkeer en hoe mensen zich bewegen binnen de stad. Met die aankoop zou Google Maps een heuse upgrade kunnen krijgen en misschien zelfs meer op Waze gaan lijken.

Google Maps concurrentie voor Waze? 

Google kocht het bedrijf op met als doel Google Maps naar een hoger niveau te tillen. Hoe ze dat precies gaan doen, is nog niet helemaal duidelijk. Al lijkt het er sterk op dat Google zowel openbaar vervoer en files beter in kaart wil brengen. Zo zou Google Maps je een andere weg op kunnen sturen als er een monsterfile in het verschiet ligt, of je vertellen welke bus het rustigst is.

Die eerste functie is momenteel nog erg beperkt in Google Maps en voor veel mensen een reden om naar Waze te grijpen. Met Urban Engines aan boord, is het niet onmogelijk om eenzelfde functionaliteit in Google Maps te integreren. Al is zo'n zet waarschijnlijk geen prioriteit, sinds Google enkele jaren terug Waze opkocht. Maar ook voor pendelaars zou zo’n upgrade zijn nut kunnen bewijzen. Die kunnen de drukkere bussen, trams of metro’s gemakkelijk vermijden. Onderstaand filmpje toont het kunnen van Urban Engines:

Wij zijn alvast benieuwd naar welke weg Google Maps hiermee gaat inslaan!